2019. február 16. szombat Julianna, Lilla

Hatalmas leárazások kezdődnek: így vásárolj be fillérekért


Onnan lehet tudni biztosan, hogy véget ért a karácsony, hogy elkezdődnek a nagy karácsony utáni leárazások. Azok jártak igazán jól, akik vásárlási utalványt kaptak, hiszen ők sokkal több mindent tudnak vásárolni ugyanannyiból, mint pár nappal korábban. Akinek szüksége van még pár téli holmira, az keresve sem találna ezeknél a napoknál olcsóbb időszakot, de érdemes szétnézni a műszaki cikkek és a lakberendezési tárgyak között is.


2018-ban a tavalyihoz képest többet, átlagosan 56 ezer forintot szándékoztak költeni karácsonyi ajándékra a magyarok, valamint nőtt az egy személy ajándékára szánt összeg is - derült ki a Budapest Bank megbízásából készített, karácsonyi költéseket vizsgáló kutatásból. De sokan cserélik ki az ajándékokat a két ünnep között, akik pedig vásárlási utalványt kaptak, azok jól járnak, ha ezekben a napokban váltják be őket, hiszen több mindent kapnak belőle, mint pár hónappal később.

December 27-én már ismét nyitva lesznek a plázák, a bevásárlóközpontok és sok kisebb üzlet is, és vélhetően olyan kedvezményekkel csalogatják majd a vevőket, hogy vétek kihagyni. Ha nem akartál karácsony előtt költeni magadra, elodáztad a télikabát-vásárlást, vagy még nem volt időd megkeresni a szilveszteri szerelésedet, akkor ez most az egyik legjobb időszak a vásárlásra.

Ugyanakkor, ha nem sürget a határidő, még hordható a téli kabátod és nem szilveszterre keresel ruhát, akkor érdemes várni még egy kicsit, a következő hetekben ugyanis folyamatosan csökkennek majd az árak.
Az akciózás viszont az online üzleteket is elérte, szóval, ha még inkább a kanapén üldögélve falnád a maradék bejglit, akkor sem kell lemondanod a jó ajánlatokról.

Attól, hogy olcsóbb, még vannak jogaid

Ugyanazok a jogok illetnek meg, ha akciós terméket vásárolsz, mintha teljes áron vetted volna meg. A szabatosság és a jótállási jog teljesen független a termék árától, éppen ezért nem rázhatnak le a boltokban azzal a szöveggel, hogy akciós terméket nem cserélnek, vagy nem váltanak vissza. Más a helyzet, ha azért akciózták le a terméket, mert hibás volt, és erről tájékoztattak is a vásárlás alkalmával. Ilyenkor értelemszerűen nem lehet reklamálni, minden más esetben azonban igen.

Az is gyakran előfordul, hogy amikor hibás terméket javíttatnál, vagy kicserélnéd ugyanolyan árura, akkor inkább felajánlják - mert például nem érdemes javítani, vagy nincs több ugyanilyen termék raktáron -, hogy levásárolhatod az üzletben a hibás darab értékét. Ebben az esetben nem vagy köteles ezt az ajánlatot elfogadni, hanem ragaszkodhatsz a szavatossági és jótállási jogaidhoz. Ha úgy szeretnéd, vissza kell adniuk az árát. A lényeg, hogy légy tisztában a jogaiddal, és ne félj érvényesíteni azokat, ha a szükség úgy hozza.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 428 forintos törlesztővel a Budapest Bank (THM 7,9 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (69 141 Ft/hó; THM 8,02%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Raiffeisen (69 064 Ft/hó; THM 8,25 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS