21 °C Budapest
A Spar logója az egyik magyarországi szupermarketjükön, Budapesten, éjszaka. A Spar a kiskereskedők és nagykereskedők franchise-csoportjának nemzetközi csoportja, amely a Spar márkanév alatt működik együtt.

Itt a Spar hivatalos bejelentése: óriási változás élesedik sokak kedvenc termékeinél, minden boltot érint

2024. július 10. 11:57

Összesen több mint 18,1 milliárd forintot fordított a SPAR Magyarország a bicskei és a perbáli Regnum húsüzemeinek, valamint az üllői, kényelmi termékeket gyártó üzemének életre hívására és fejlesztésére. A legutóbbi beruházások főként az energiarendszereket érintették, de mindhárom egységben a gyártási technológiát érintő fontos fejlesztések is történtek - közölte a cég.

A hazai kereskedelmi láncok közül elsőként húsz évvel ezelőtt indítottuk el Bicskén saját tulajdonú Regnum húsüzemünket, amelyhez 2020-ban csatlakozott a perbáli üzemegység is. A SPAR enjoy. convenience üzemünk pedig 2018 óta látja el kényelmi termékekkel a SPAR-üzleteket. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a különféle technológiai eszközök beszerzése mellett az energiahatékonyságot szem előtt tartó fejlesztéseknek is kitüntetett figyelmet tudtunk szentelni - ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A vállalat a bicskei Regnum húsüzemét azzal a céllal indította, hogy megbízható forrásból származó, a legmodernebb technológiával feldolgozott, magas minőségű sertés- és marha tőkehúsokat és húskészítményeket tudjon biztosítani a saját üzlethálózata számára. A bicskei üzem modernizálásában fontos mérföldkő, hogy az üzembiztonság és termelési kapacitás folyamatos növekedése érdekében lecserélték a húskészítmény-gyártáshoz használt gőzkazánt.

Az új berendezés modern folyamatszabályozó vezérléssel működik, amely lehetővé teszi, hogy alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett nagyobb teljesítménnyel szolgálja ki a termelési igényeket, a szabályozás miatt mégis gazdaságosabban állítsa elő a húskészítmények gyártásához szükséges gőzt. Az új kazán esetében a kéményből visszanyert energiával melegítik fel például a kazán vizét. Ezzel a megoldással a gyártáshoz használt gőz 40-50%-át tudják megtakarítani.

A bicskei Regnum üzem eszközparkja egy Ulma flow-pack csomagológéppel is bővült, mely 70%-kal kevesebb csomagolóanyag felhasználásával csomagolja például a népszerű S-BUDGET sertés darált húst.

A gyártás során az üzem hálózati vízzel működő termék-visszahűtőket használ. Ez a berendezés segít abban, hogy lehűtött levegővel és vízpárával legyenek képesek kezelni a termékeket, így azok a későbbiekben sem száradnak ki. A felhasznált vízmennyiség csökkentését négy hűtőberendezés segíti elő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cég 2020-ban vásárolt meg egy perbáli termelőüzemet, mely azóta Regnum húsüzem Perbál néven folytatja működését. Az üzemben az energiarendszer vonatkozásában jelentős fejlesztések történtek a közelmúltban: szén-dioxid alapú, transzkritikus hűtési rendszer került kiépítésre, mely Európában a károsanyag-kibocsátás szempontjából leginkább támogatott megoldás.

Fontos lépés lesz a jövőt illetően, hogy a perbáli húsüzem 2024 végéig új szennyvízkezelési technológiára áll át. A szakemberek monitorozni tudják majd a keletkező szennyvíz mennyiségét és az üzemi körülményeket. A távfelügyelettel rendelkező rendszer pedig gyors hibaelhárítást is lehetővé tesz a későbbiekben.

Az üllői üzemet 2018-ban zöldmezős beruházás keretében építette fel a boltlánc. A vállalat már az üzem energiarendszerének és technológiájának tervezésekor felhasználta a bicskei Regnum húsüzemben szerzett tapasztalatokat. Az elmúlt időszakban a cég a legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő üzemben több fejlesztést is végrehajtott már. Az energiamegtakarítás érdekében a világítást például LED lámpákra cserélték a legutóbb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem