18 °C Budapest
An indecisive, real person, elderly 96 year old senior adult man grocery shopper - supporting himself with his hand by holding onto his shopping cart - is leaning down in front of a supermarket grocery store refrigerated section cooler door looking at multiple potential frozen food dinner choices. His uncertain face is reflected in the refrigerator glass window. Image has some grain.

Ezeket a termékeket kerüljék a nyugdíjasok az Aldiban, Lidl-ben Tescóban: csúnyán ráfizethetnek

2024. május 14. 18:15

A nyugdíjas évek pénzügyi stabilitásának kulcsa a részletes költségvetés készítése és betartása, amely magában foglalja az élelmiszervásárlást és a szükségletek, valamint kívánságok megkülönböztetését, ami hozzájárul a kiadások csökkentéséhez - írta meg a Yahoo! Finance.

A nyugdíjas évek pénzügyi stabilitásának kulcsa a költségvetés készítése és annak szigorú betartása. Különösen fontos a kiadások, mint például az élelmiszervásárlás pontos tervezése, valamint a fontos és kevésbé fontos kiadások megkülönböztetése. Ez jelentősen hozzájárulhat a havi megtakarítások növeléséhez.

Nyugdíjasok számára, akik a diszkontokban szeretnek vásárolni, fontos tudni, hogy bár az üzletláncok számos kedvező ajánlatot kínálnak, nem minden termékük jelent jó ár-érték arányt.

Például a márkás termékek gyakran drágábbak lehetnek ezekben a boltokban, mint más boltokban. Kiemelten igaz ez bizonyos gabonapelyhekre, tisztítószerekre is.

A nyugdíjas költségvetés elkészítésekor alapvető lépés a bevételi források és kiadások áttekintése. Fontos felmérni a rendelkezésre álló jövedelmeket - mint például nyugdíjat - valamint a kiadásokat, beleértve lakhatást, egészségügyi ellátást és élelmiszert.

Ezeket a termékeket érdemes kerülni

A diszkontokban vásárlóknak érdemes óvatosnak lenniük bizonyos termékcsoportokkal. A csirkehúsok árai például változóak lehetnek és minőségben is ingadoznak; hasonlóan a csemegehús esetében is jobb minőséget találhatnak máshol. A sajtok tekintetében például az Aldi jó választékot kínál megfizethető áron, prémium vagy kézműves fajták esetén más forrásból érdemesebb beszerezni őket.

A papírtermékekkel kapcsolatban pedig általános igazság, hogy a nagyobb mennyiség vásárlása esetén a hipermarketekben jobb ajánlatok vannak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fontos továbbá odafigyelni a lakhatási kiadásokra is. Amennyiben ezek túlságosan magas részt képviselnek a jövedelemben, érdemes lehet kisebb lakást választani vagy egy szobát kiadni.

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos döntések nem csak jelenlegi állapotunkat befolyásolják pozitívan, hanem hosszú távon csökkenthetik az egészségügyi kiadásainkat is.

Összességében bár a diszkontok sok esetben kedvező árakkal kecsegtet bizonyos termékek tekintetében, mindig érdemes összevetni az ajánlatokat más boltokkal és figyelembe venni saját pénzügyi helyzetünket és igényeinket. Az impulzusvásárlás kerülése és a tudatos tervezés segítheti pénzügyeink stabil kezelését nyugdíjas korban is.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem