24 °C Budapest
A young man is holding a piece of hamburger in his hands. A guy or a man eats fast food. A hungry skinny guy is eating an appetizing burger. The concept of unhealthy food, diet, overeating, gluttony, dependence on food. Fast food restaurant, snack bar.

Óriási bajban a Starbucks, Pizza Hut, KFC: egyre többen mondanak le a gyorséttermekről, drasztikus lépések jöhetnek

2024. május 2. 12:45

A vendéglátóipar bizonyos szegmenseiben komoly kihívásokkal néznek szembe a szereplők: a Starbucks, a Pizza Hut és a KFC is komoly forgalomcsökkenésről számolt be, míg a McDonald's "utcai harcosként" küzd a vásárlókért. 

Az elmúlt negyedévben több nagy étteremlánc is arról számolt be, hogy csökkent az egyes üzleteikben realizált eladások volumene. Kiemelkedik közülük aStarbucks, a Pizza Hut és a KFC, amelyek mindegyike visszaesést jelentett ebben az időszakban. Ez a trend rámutat arra, hogy a vendéglátóipar bizonyos szegmensei komoly kihívásokkal néznek szembe a piaci pozícióik megtartása és növelése terén.

A McDonald's egy egyedi megközelítést alkalmaz, és harcba száll a vendégekért. A vállalat új stratégiája szerint igyekeznek erősíteni versenyképességüket és vonzóbbá tenni kínálatukat a fogyasztók számára - írja a cnbc.com

Ellenben, a Wingstop és a Chipotle Mexican Grill sikeresen megmutatta, hogy még áremelkedés esetén is képesek fenntartani vevőik lojalitását. Ezek az amerikai éttermek azt bizonyítják, hogy ha a vásárlók elégedettek az étel minőségével és összetételével, hajlandóak többet fizetni kedvenceikért még akkor is, ha ezek az árak magasabbak mint korábban.

Mindezek rávilágítanak arra, hogy míg egyes láncoknak adaptálniuk kell stratégiájukat a piaci változásokhoz, addig mások sikeresen navigálnak az áremelkedés okozta kihívások között is. Az étteremipar dinamikus területe azt mutatja, hogy kulcsfontosságú a folyamatos innováció és az alkalmazkodás. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem