Horror árak a fővárosi csúcséttermekben: ennyiért rendelhetsz karácsonyi menüt 2025-ben
Egyre többen érzik tehernek a karácsonyi főzést, ezért idén is számos budapesti étterem kínál elviteles ünnepi menüt.
Egyre többen érzik tehernek a karácsonyi főzést, ezért idén is számos budapesti étterem kínál elviteles ünnepi menüt.
Vendéglátóhelyeket és aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, szaloncukrokat és héjas gyümölcsöket árusító karácsonyi vásárokat, piacokat, vásárcsarnokokat és boltokat ellenőriznek.
Egy korszak ér véget Kisteleken: az utóbbi években sorra zárnak be a kisváros kedvelt kocsmái és sörözői. A helyiek szerint a város lassan elveszíti közösségi életének egyik legfontosabb terepét.
Példátlan méretű árvaszúnyog-invázió sújtja a Balaton keleti részét, ami már a vendéglátóhelyek forgalmát is veszélyezteti.
Csapody Balázst, a balatoni gasztrovilág ikonikus képviselőjét, a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosát kérdeztük legnagyobb tavunk gasztronómiai újdonságairól, trendjeiről.
Válságállóbbak, vagy éppen sérülékenyebbek a hazai topéttermek, mint egy átlagos vendéglátóhely? Mutatjuk, melyik fine dining hely zárta veszteséggel a múlt évet.
A nyári vendéglátóhelyek árai tovább emelkedtek: egy étel-ital kombináció 3000-5000 forintba kerül.
Hajdú Péter étterme újranyitott, az étlap pedig nem finomkodik sem az ízekkel, sem az árakkal.
A magyar vendéglátás kettős helyzetben van: míg Budapest egyre vonzóbb a turisták számára, a vidéki éttermek sokszor az alacsony kereslet miatt küszködnek.
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa meg a hazai vendéglátás legjobbjait, hosszabb távon is komoly hatása van az iparágra.
Az üzletzárást a legsúlyosabb esetekben alkalmazza a NAV, így például a nyugtaadás vagy az alkalmazotti bejelentés elmulasztásakor.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentős az érdeklődés a karácsonyi vacsoracsomagok iránt.
Eladó a Káptalantóti piac azon területe, amelyen az egyetlen állandó vendéglátóhely is működik, a telken 30 árusnak állandó bérleti szerződése van.
Vége a nyári szezonnak, sok étterem, viszont úgy tűnik, már nem is nyit ki újra a jelenlegi formájában 2025. tavaszán.
Az idei évtől egy új listát is közzétett a Dining Guide, melyben a fenntarthatóan működő éttermeket díjazzák.
Nem nyomonkövethető (ismeretlen eredetű), valamint lejárt minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejű élelmiszereket is tároltak az egyes egységekben.
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott szervizdíj megegyezik-e a borravaló fogalmával.
Ha komoly áremelésekre készültek volna a szállásadók, vendéglátóhelyek, azok az elemző szerint már megtörténtek volna.
Az idei év lehet az első, amikor a vendéglátás volumene meghaladhatja az utolsó békeév, a 2019-es esztendő teljesítményét.
A Starbucks, a Pizza Hut és a KFC is komoly forgalomcsökkenésről számolt be, míg a McDonald's "utcai harcosként" küzd a vásárlókért.