26 °C Budapest
Point of View Hand Holding  Chicken  in a grocery store

Hoppá! Nem csak a Lidl árul külföldi húst: itt a lista

2023. szeptember 18. 18:35

A Baromfi Termék Tanács szerint a Lidl károkat okoz beszállítóinak azzal, hogy lengyel csirkemellfilé és darált pulykahús is megjelent magyarországi üzleteiben. Ám úgy tűnik, más piaci szereplőknél már jó ideje jelen vannak a külföldi (lengyel) baromfihúsok az állandó termékkínálatban.

Mint arról beszámoltunk, a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint a Lidl károkat okoz beszállítóinak, illetve a baromfipiac hazai szereplőinek azzal, hogy lengyel csirkemellfilé és darált pulykahús is megjelent magyarországi üzleteiben.

A diszkontlánc szerint viszont az import felé tereli a piacot az a tény, hogy egyes baromfitermékekből nincs annyi rendelkezésre álló mennyiség a hazai beszállítóknál, amely lefedné a keresletet. A BTT szerint viszont a hazai baromfihústermelés önellátó, bőségesen kielégíti mind csirkehúsból, mind pulykahúsból a hazai fogyasztást.

Ám úgy tűnik, más piaci szereplőknél már jó ideje jelen vannak a külföldi (lengyel) baromfihúsok az állandó termékkínálatban. A CBA a franchise rendszerére hivatkozva azt írta a lapnak, az üzleteket működtető vállalkozások maguk határozzák áruválasztékukat, a helyi igények figyelembevételével. De elismerték, import termék is kapható náluk, megfogalmazásuk szerint csak nagyon ritkán, kiegészítő jelleggel - írja a 24.hu.

A Sparokban 94 százalékban forgalmaznak jelenleg magyar baromfi termékeket, vagyis az import aránya 6 százalék. Az import jelenlétét azzal indokolták, hogy a vásárlók számára szükséges volumen és a széles választék biztosítása érdekében van szükség rá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Tescókban is van import baromfi, bár alapvetően náluk is a magyar beszerzést részesítik előnyben.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm