0 °C Budapest
Streamwood, IL/USA - 12-07-2020:  Empty store shelves in the holiday aisle at Target as people prepare for quarantine

Kritikus a helyzet az élelmiszerláncokban: komoly hiány van ezekből a termékekből

2022. december 6. 19:46

Már a nagyobb áruházakat is elérte az áruhiány. Az árstopos termékek közül van, ahol cukrot, máshol tejet vagy tojást nem lehet kapni. Az üres polcokról több nézőnk is küldött fotókat. A cukorhiányt a Cukorrépatermesztők Országos Szövetségének elnöke szerint részben az árszabályozás okozhatja. Az egyik nagyáruházláncnál viszont úgy látják, megnőtt a kereslet – derült ki az RTL Híradóból.

Üresek voltak a polcok egy hipermarketben: a kilós kiszerelésű kristálycukor fogyott el. Ma ugyanebben az üzletben cukor volt, árstopos tej viszont nem. Máshol a tojás hiányzott. A Híradó több felvételt is kapott üresen álló polcokról. A vásárlók szerint egyre gyakoribb, hogy a nagyobb boltokban, hipermarketekben is készlethiány van.

Egy szem cukor nem volt a polcokon – mondta egy férfi, egy asszony szerint „tejért cukorért van úgy, hogy sokszor kell menni azért hogy kapjon. de főleg leginkább az olcsó tejért”. Más azt mondja, hogy mivel nem talált kristálycukrot, kénytelen volt jóval drágább nádcukrot venni. Rohoncon, a határmenti kis osztrák településen a bevásárlóközpont parkolójában  az autók körülbelül negyede magyar rendszámú volt. Sokan vannak, akik külföldön külföldön vásárolnak, amikor csak tehetik. A Tesco úgy reagált ezzel kapcsolatban a csatornának, hogy az árstopos termékek csak egy-egy áruházban, ott is csak átmenetileg hiányoznak a polcokról, és úgy látják, ezt a megnövekedett kereslet okozza. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?