4 °C Budapest
A Woman Is Holding A Credit Card, Typing on A Laptop Keyboard. Theres a Notepad and a Pen next to it. The Concept of Buying Online, Ordering Products at Home, and paying via the Internet.

Indul a roham a magyar webáruházakban: az élelmesek így kerülik el a csúcsidőszakot

2022. október 10. 22:01

Az inflációs ráták az egekbe szöktek, ez azonban nem mutatkozik meg az online vásárlások számának csökkenésében – állítja Bogdan Colceriu, a Frisbo vezetője. Az e-logisztikai vállalat vezérigazgatója szerint a gazdasági visszaesés, az üzemanyagárak növekedése és az energiaköltségek emelkedése ellenére sem a költekezés visszafogását választják az emberek, inkább az látható, hogy a vásárlási szokásaik változtak meg.

A világjárvány következtében általánossá vált online vásárlás továbbra is hódít, és úgy tűnik ez a trend maradni fog. Az e-kereskedelmi forgalom 2021-ben világszerte mintegy 4,9 billió dollárt tett ki. Ez a szám a következő három évben várhatóan 50 százalékkal nő, és 2025-re eléri a 7,4 milliárd dollárt.

2021 utolsó negyedévében – azaz az arany negyedévben – az e-kereskedelmi eladások több mint 15%-kal nőttek, ez az arány az idei főszezonban várhatóan 25% is lehet. Annak ellenére, hogy a világ bizonytalan gazdasági helyzet előtt áll, a fogyasztók továbbra is keresik a kedvező ajánlatokat. Ez a tendencia idén még inkább erősödni fog, mivel a vásárlók egyre tudatosabban tervezik meg azt, hogy mire költik el a pénzüket

– véli a cég vezérigazgatója.

Nagyon magasak az elvárások

Az ünnepi és az azt megelőző időszakban vásárló emberek jelentős beáramlása mellett azonban van egy másik szempont is, amelyet minden márkának és webáruháznak figyelembe kell vennie: a vásárlók magas elvárásai. Elvárják, hogy teljesen felkészültek legyenek a webáruházak, hiszen a pénzért, melyet elkölteni terveznek, kellemes vásárlási élményre számítanak. Ez azt jelenti, elvárják, hogy ne legyen készlethiány, valamint, hogy gyorsan és időben érkezzenek meg a csomagok.

Ez az időszak rendkívül nehéz és megterhelő lehet a webáruházaknak, mivel rengeteg megrendelést kell kezelniük. Amennyiben a cégek el szeretnék kerülni az ellátási lánc akadozását, kiemelten fontos, hogy megfelelően felkészüljenek a csúcsidőszak okozta kihívásokra. A korai tervezés és a rendelések teljesítési folyamatának optimalizálása segíthet megelőzni a problémák kialakulását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Minden kiskereskedelmi vállalkozásnak vannak értékesítési csúcspontjai és visszaesései az év során. Az adott cég által értékesített termékek határozzák meg, hogy mikor vannak ezek az időszakok. Az év vége általában az, amikor szinte minden kiskereskedő, különösen az online áruházak megnövekedett forgalomhoz jutnak. A legtöbb vállalkozás számára az utolsó negyedév a legjövedelmezőbb időszak az évben, ezért érdemes minél előbb megkezdeni a felkészülést, így a cégek ki tudják használni a csúcsidőszak lehetőségeit

– javasolja Bogdan Colceriu.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?