16 °C Budapest
A young girl fully committed to blissfully eating a full slice of summer watermelon.

Itt van végre a dinnyeszezon: külföldön is népszerű a magyar nyári kedvenc

2022. július 8. 17:02

Elindult a dinnyeszezon, a héten már magyar gyümölcsöt árulnak a legnagyobb hazai kereskedelmi láncok. A hazai dinnye édes ízét a régió más vásárlói is élvezhetik, ugyanis a tervezett belföldi 5 ezer tonnányi értékesítés mellett ugyanennyi magyar görögdinnyét exportálunk Szlovákiába és Csehországba.

A szezonban összesen mintegy 5 ezer tonna görögdinnye kerül a zöldség-gyümölcs osztályok polcaira. Az áruházlánc kizárólag hazai termelőktől szerzi be a hagyományos magos és magszegény fajtákat, mely utóbbiak a következő hetekben érkeznek az üzletekbe. A vásárlók továbbá sárga húsú és bébi görögdinnyék, valamint sárgadinnyék közül is válogathatnak – írja a Tesco közleményében.

„Számos magyarországi termelővel és szállítóval működünk együtt, és segítjük őket, hogy fejleszthessék vállalkozásukat, termékeiket. Sok esetben pedig a vásárlók igényeihez igazodva a szállítókkal közösen keressük a kínálat bővítésének lehetőségeit is. Az áruhát Békés megyei beszállítópartnere széles görögdinnye-választékot fejlesztett ki, amelyen belül a magszegény termékek egyre keresettebbek, mivel kevesebb magot tartalmaznak, míg húsuk keményebb állagú és édesebb” – mondta Kámán Tamás, a Tesco Magyarország beszerzési igazgatója.

Miközben  továbbra is a hagyományos magos görögdinnyék a legnépszerűbbek, a fekete és mini magszegény termények aránya évről évre növekszik. A közép-európai áruházakk vásárlói is fogyaszthatják majd a magyar termelők munkájának gyümölcsét. Az előző évekhez hasonlóan ugyanis várhatóan 5 ezer tonna magyar dinnye érkezik az áruházlánc cseh és szlovák üzleteibe a hagyományos magos és magszegény, valamint a mini fajtákból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?