18 °C Budapest
Over the shoulder view of young Asian woman carrying a shopping basket, grocery shopping in supermarket. Holding a tin can and reading the nutritional label at the back

Akadozik az alapanyagellátás: sok termék összetétele változott Magyarországon

2022. május 14. 11:05

Akadozik az étolajimport Ukrajnából, így már a Szegedi Paprika Zrt. is kénytelen volt változtatni a receptúráján, a továbbiakban sertészsírral készülnek a konzervek étolaj helyett.

Sertészsírra cseréli a napraforgóolajat konzerveiben a Szegedi Paprika Zrt. A lépés azért volt szükséges, mert akadozik az étolajimportjuk Ukrajnából.

Az RTL Híradójának azt is elmondták, hogy a lépéstől az ételek íze és energiatartalma nem változik, valamint a cserét a konzervdobozok tetején is jelölik majd. A lipidológus szakemberek viszont figyelmeztetnek, a túlzott zsírfogyasztás káros az egészségre.

Az élelmiszergyártók rákényszerülhetnek korábbi receptúráik megváltoztatására, ha kifogytak a meglévő készletekből, és nem jutnak - vagy csak sokkal drágábban jutnak újabb szállítmányhoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30