12 °C Budapest
Budapest, 2020. augusztus 10.Lidl logo a 100 éves, felújított bérpalota falán, a Király utca és a Lövölde tér sarkán.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Furcsa korlátozást vezetett be az étolajvásárlásra a Lidl Németországban: ez hamar visszaütött

2022. május 10. 08:28

A németországi Lidl-szupermarketlánc azon kísérletezik, hogy a rendelkezésre álló étolaj készletet a lehető legegyenletesebben ossza szét a vásárlói között. Annak érdekében, hogy minden család csak két üveg olajat vegyen, a cég egyik németországi üzletében korhatárt vezetett be: a napraforgóolajat csak a tizennyolc év felettieknek árulják.    

Az orosz-ukrán háború kitörése óta alig van napraforgóolaj a német szupermarketekben, a Schleswig-Holstein tartományában található Lidl-üzletekben például már csak a felnőtt vásárlók vehetnek étolajat – írja a VG a Merkur híradása alapján. A német hírportál szerint már nem újdonság, ha a szupermarketekben üres polcokkal találkozik az ember, először a vécépapír, majd a gyorstesztek hiánya volt jelen az országban a koronavírus-járvány idején, ma már a háborús konfliktus miatt a napraforgóolaj lett az új hiánycikk, mivel Ukrajna a világ egyik legnagyobb előállítója az étolajnak.

A Schleswig-Holstein tartományban található norderstedti Lidl intézkedése, miszerint 18 év alattiak nem vehetnek étolajat, nagy felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, az áruházlánc ezután hatályon kívül helyezte intézkedését. A Lidl a vásárlók elnézését és megértését kérte.

Magyarországon is egyre több helyről hallani, főleg kisebb vidéki településekről, hogy a boltjaikban időszakosan nem kapni lisztet, cukrot vagy napraforgó olajat. A magyar boltokban az árstoppal érintett termékek hiánya nem rendszerszintű, de mint azt a Pénzcentrum kiderítette, valóban előfordulhat egyes esetekben, hogy adott áruház nem rendelkezik a megfelelő készletekkel. Pánikra azonban semmi ok!

Egy-egy áruházban egyedi, időszakos, gyorsan pótolható hiány előfordulhat, amikor egy gyártó nem tud ütemesen, szerződés szerint szállítani, általában rajta kívül álló ok miatt (például nem kap meg időben megfelelő mennyiségű alapanyagot, csomagolóanyagot, vagy eszközalkatrészt). Ezek nem rendszerszintű, hanem eseti problémák

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- hívta fel korábban lapunk figyelmét Vámos György, az OKSZ főtitkára.

Tehát nincs ok pánikra, még akkor sem, ha egy kisebb-nagyobb település boltjának polcain esetleg egyszer-egyszer ki is ürül a liszt, a cukor vagy éppen a napraforgó étolaj. Az árstoppal egyidejűleg bevezetett készletezési kötelezettség, illetve a boltok által használt saját, mennyiségi vásárlási korlátozás éppen azt a célt szolgálja, hogy soha nem ürülhessenek ki hirtelen az üzletek polcai olyan mértékben, hogy a magyar vásárlók huzamosabb ideig ne tudjanak hozzájutni az olcsóbb áron tartott (árstopos), alapvető élelmiszerekhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm