9 °C Budapest
Vége a jó világnak: többtucatnyi Aldi, Lidl és Spar üzlet nyitvatartása rövidült meg

Vége a jó világnak: többtucatnyi Aldi, Lidl és Spar üzlet nyitvatartása rövidült meg

2021. szeptember 8. 14:28

Nem csak az iskolások sirathatják a nyári szünetet, hanem a nagy hazai boltláncok vásárlói is. Ugyanis a szünidő alatt a legfelkapottabb turisztikai régiókban található áruházaknak meghosszabbították a nyitvatartását. A jó világnak, és az este 10-ig vásárlásnak azonban már vége: a héten már a Lidl-nél is visszaálltak az év közbeni rendre.

Vége a nyárnak, elindult a suli és a kiemelt hazai turisztikai célpontoknál is csöndesedik a hangulat. Ez viszont nem feltétlen jó hír a helyi lakosoknak: ugyanis a szeptember beköszöntével lényegesen megváltozott a nagyobb boltok nyitvatartása is.

A Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy az Aldi például június 15. és augusztus 31. között kiemelt, vagyis az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté nyilvánította több Balaton-környéki, továbbá a Gárdonyban található üzletét. Így pedig több olyan bolt is volt, amelyik este 10-ig tartott nyitva hétköznapokon, a hétvégéken pedig 20 óráig. Dehát ennek szeptember elsejével vége lett, az üzletek visszaálltak a "szokásos", tövidített nyitvatartásra.

A nyári, legnagyobb forgalmú turisztikai szezonban a Spar 13 Balaton-parti településen szintén meghosszabbított nyitvatartási időben fogadta üzleteiben a vakációjukat töltő vevőket és a helyi lakosokat. Ám, mint a Pénzcentrum kérdésére elárulták, augusztus 31-el ők is visszaálltak a szezonon kívüli rendre.

A Lidl-nél egy bő héttel tovább élvezhették a vásárlók a hosszabb nyitvatartást: a Balaton körüli 12 áruházukban (Balatonlelle, Enying, Fonyód, Keszthely, Marcali, Siófok, Sümeg, Tapolca, Várpalota, Veszprém) a nyári időszakban meghosszabbított nyitvatartással várta vásárlóit, hétfőtől szombatig 6:30 illetve 7:00-kor nyitottak és 22:00 órakor zártak. Vasárnap egységesen 7 órakor nyitottak az áruházak és 20:00-kor zártak.

Ám ettől a héttől kezdve már a Lidl-nél is visszarendeződtek a korábbi rendszerre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szeptember 6-tól minden üzlet az év folyamán megszokott nyitvatartási időben várja vásárlóit, így hétfőtől szombatig 6:30 illetve 7:00 órától 21:00 óráig, vasárnap pedig egységesen 7:00 órától 19:00 óráig tartanak nyitva - közölte a Pénzcentrum kérdésére a boltlánc.

Tarolnak a diszkontláncok Magyarországon

Az utóbbi években óriási ütemben zajlott a diszkontláncok térhódítása Magyarországon. A GKI korábban közölt elemzése szerint az elmúlt 10 évben részben új boltok alapításával, részben a többi üzletlánc és egyéni kereskedő vásárlói körének elszippantásával előre törtek a diszkontláncok. 2010 és 2020 között a Lidl bolthálózata 51, az Aldié 74, míg a Penny Marketé 40 üzlettel bővült, forgalmuk pedig rendre 3,7, 6,7, illetve 2,3-szeresére emelkedett. Ezzel 2020-ra a Lidl lett a legnagyobb kereskedelmi üzletlánc Magyarországon.

A diszkontláncok térnyerését mindenekelőtt üzleti modelljük gyors reagáló képessége magyarázza az új vásárlói igényekre. A diszkontok a tudatos hálózatépítés mellett sokat fordítanak arra, hogy a minőséghez képest jellemzően kedvező árfekvésű és bővülő választékú kínálat (pl. a vega, vegán, laktóz- és gluténmentes igények kiszolgálása) mellett hatékonyak is legyenek (munkaszervezés, cserélődő szortiment, boltok belső megjelenésének változtatása).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem