Young woman wearing protective mask and buying food in grocery store during coronavirus pandemic.

Itt a SPAR nagy bejelentése: ezekre a termékekre vadászhatnak ősztől a vásárlók

2021. augusztus 23. 10:51

Nagy lehetőséget kapnak a helyi kistermelők, hogy nagyobb áruházláncok polcain is megjelenjenek - hangzott el a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. online sajtótájékoztatóján. Az ősztől induló programban a kisvállalkozók 6 hipermarketben üzemelő átvételi ponton adhatják le termékeiket, melyek ellenőrzést követően a boltok polcaira kerülnek. A tájékoztatón Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője és Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója ismertették a gyártók és kereskedők összefogásával idén először életre hívott Hazai Termékek Hónapjának programját is.

A SPAR bejelentése szerint ősztől az ország 6 InterSpar áruházában létesítenek olyan átvételi pontot, ahol kisebb cégek, beszállítók kapnak lehetőséget, hogy a boltok polcaira kerüljenek. Kifejezetten helyi termelőket keresnek: az áruház 50 kilométeres környezetében működő kisvállalkozók kapnak így lehetőséget. Az élelmiszeripari beszállítói program az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program keretében valósult meg.

Az Irinyi Terv keretében megvalósuló, 35 milliárd forrású Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BFP) fő célja a Magyarországon működő élelmiszeripari, koordinátor jellegű funkciót is ellátó vállalkozások, jellemzően a kiskereskedelmi láncok, a vendéglátóipar HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) szegmensének, illetve a közétkeztetés gazdasági szereplői által támasztott igények és a hazai élelmiszeripari beszállítói képességek közötti különbségek áthidalásának támogatása. Ennek a programnak keretében támogatja most a helyi termelőket a SPAR: már 30-nál több együttműködés jött létre az áruházlánc és a gyártók között.

Az áruházlánc folytatja továbbá a múlt évben is sikeres kezdeményezését a HungariCoolt, amely szintén kisvállalkozásoknak ad segítséget a "polcrajutáshoz". Ismételten felhívták a figyelmet, hogy a SPAR HAZAI.SZERETEM márkanévvel ellátott új termékcsalád élelmiszerei augusztus 19-től elérhető az áruházakban: ezek kiváló minőségű, hagyományos magyar ízvilágú élelmiszerek. A kezdeményezés által vállalat a belföldi gyártóktól, beszállítóktól érkező áruk vásárlásának ösztönzésével a fenntartható gazdálkodáshoz is hozzájárul.

Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy mára mintegy 190 cég több mint 4500 terméke és szolgáltatása viseli a tájékoztatást szolgáló védjegyek valamelyikét. Az elmúlt években - részben a járvány hatására - rohamosan bővült a Magyar Termék védejegyet használó vállalkozások köre, és ilyen ütemben haladva akár a 200 ezres álomhatárt is elérhetik év végére.

Beszámolt továbbá arról, hogy augusztusban elindult hagyományteremtő céllal a a Hazai Termékek Hónapja. Benedek Eszter egy a lapunknak korábban adott interjúban elmondta: ebben a kampányban most öt hálózat vesz részt egyidőben: az Auchan, a CBA, a SPAR, a Metro és a Kifli.hu csatlakozott a nagy, közös összefogáshoz.

A járvány 2020-as kitörése után elindított „Vedd a hazait! Védd a hazait” akció folytatásaként a gyártók és kereskedők összefogásával az idén először létrejöhetett a Hazai Termékek Hónapja, aminek keretében egész augusztusban akciókkal, népszerűsítő kampányokkal ösztönözzük a fogyasztókat a magyar áruk vásárlására

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mondta el Benedek Eszter, aki azt is hozzátette: a kutatások azt mutatják, hogy a járvány hatására nőtt a hazai termékek népszerűsége, a legjobban éppen a fiatalok körében, akiknél eddig kevésbé volt fontos döntési szempont a vásárolt áruk eredete. Az egy év alatt országosan ismertté vált, önálló védjegyként is bejegyzett, a cégek által előszeretettel használt #veddahazait népszerűségéből kifejlődő Hazai Termékek Hónapja megerősíti azt a tendenciát, hogy az áruházláncok is egyre aktívabban népszerűsítik a hazai termékek vásárlását.

Az augusztusi akcióban egyszerre 5 kereskedőcég vesz részt, amire korábban még nem volt példa.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm