12 °C Budapest
Young woman wearing protective mask and buying food in grocery store during coronavirus pandemic.

Itt a SPAR nagy bejelentése: ezekre a termékekre vadászhatnak ősztől a vásárlók

2021. augusztus 23. 10:51

Nagy lehetőséget kapnak a helyi kistermelők, hogy nagyobb áruházláncok polcain is megjelenjenek - hangzott el a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. online sajtótájékoztatóján. Az ősztől induló programban a kisvállalkozók 6 hipermarketben üzemelő átvételi ponton adhatják le termékeiket, melyek ellenőrzést követően a boltok polcaira kerülnek. A tájékoztatón Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője és Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója ismertették a gyártók és kereskedők összefogásával idén először életre hívott Hazai Termékek Hónapjának programját is.

A SPAR bejelentése szerint ősztől az ország 6 InterSpar áruházában létesítenek olyan átvételi pontot, ahol kisebb cégek, beszállítók kapnak lehetőséget, hogy a boltok polcaira kerüljenek. Kifejezetten helyi termelőket keresnek: az áruház 50 kilométeres környezetében működő kisvállalkozók kapnak így lehetőséget. Az élelmiszeripari beszállítói program az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program keretében valósult meg.

Az Irinyi Terv keretében megvalósuló, 35 milliárd forrású Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BFP) fő célja a Magyarországon működő élelmiszeripari, koordinátor jellegű funkciót is ellátó vállalkozások, jellemzően a kiskereskedelmi láncok, a vendéglátóipar HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) szegmensének, illetve a közétkeztetés gazdasági szereplői által támasztott igények és a hazai élelmiszeripari beszállítói képességek közötti különbségek áthidalásának támogatása. Ennek a programnak keretében támogatja most a helyi termelőket a SPAR: már 30-nál több együttműködés jött létre az áruházlánc és a gyártók között.

Az áruházlánc folytatja továbbá a múlt évben is sikeres kezdeményezését a HungariCoolt, amely szintén kisvállalkozásoknak ad segítséget a "polcrajutáshoz". Ismételten felhívták a figyelmet, hogy a SPAR HAZAI.SZERETEM márkanévvel ellátott új termékcsalád élelmiszerei augusztus 19-től elérhető az áruházakban: ezek kiváló minőségű, hagyományos magyar ízvilágú élelmiszerek. A kezdeményezés által vállalat a belföldi gyártóktól, beszállítóktól érkező áruk vásárlásának ösztönzésével a fenntartható gazdálkodáshoz is hozzájárul.

Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy mára mintegy 190 cég több mint 4500 terméke és szolgáltatása viseli a tájékoztatást szolgáló védjegyek valamelyikét. Az elmúlt években - részben a járvány hatására - rohamosan bővült a Magyar Termék védejegyet használó vállalkozások köre, és ilyen ütemben haladva akár a 200 ezres álomhatárt is elérhetik év végére.

Beszámolt továbbá arról, hogy augusztusban elindult hagyományteremtő céllal a a Hazai Termékek Hónapja. Benedek Eszter egy a lapunknak korábban adott interjúban elmondta: ebben a kampányban most öt hálózat vesz részt egyidőben: az Auchan, a CBA, a SPAR, a Metro és a Kifli.hu csatlakozott a nagy, közös összefogáshoz.

A járvány 2020-as kitörése után elindított „Vedd a hazait! Védd a hazait” akció folytatásaként a gyártók és kereskedők összefogásával az idén először létrejöhetett a Hazai Termékek Hónapja, aminek keretében egész augusztusban akciókkal, népszerűsítő kampányokkal ösztönözzük a fogyasztókat a magyar áruk vásárlására

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– mondta el Benedek Eszter, aki azt is hozzátette: a kutatások azt mutatják, hogy a járvány hatására nőtt a hazai termékek népszerűsége, a legjobban éppen a fiatalok körében, akiknél eddig kevésbé volt fontos döntési szempont a vásárolt áruk eredete. Az egy év alatt országosan ismertté vált, önálló védjegyként is bejegyzett, a cégek által előszeretettel használt #veddahazait népszerűségéből kifejlődő Hazai Termékek Hónapja megerősíti azt a tendenciát, hogy az áruházláncok is egyre aktívabban népszerűsítik a hazai termékek vásárlását.

Az augusztusi akcióban egyszerre 5 kereskedőcég vesz részt, amire korábban még nem volt példa.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm