21 °C Budapest
Young woman wearing protective mask and buying food in grocery store during coronavirus pandemic.

Itt a SPAR nagy bejelentése: ezekre a termékekre vadászhatnak ősztől a vásárlók

2021. augusztus 23. 10:51

Nagy lehetőséget kapnak a helyi kistermelők, hogy nagyobb áruházláncok polcain is megjelenjenek - hangzott el a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. online sajtótájékoztatóján. Az ősztől induló programban a kisvállalkozók 6 hipermarketben üzemelő átvételi ponton adhatják le termékeiket, melyek ellenőrzést követően a boltok polcaira kerülnek. A tájékoztatón Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője és Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója ismertették a gyártók és kereskedők összefogásával idén először életre hívott Hazai Termékek Hónapjának programját is.

A SPAR bejelentése szerint ősztől az ország 6 InterSpar áruházában létesítenek olyan átvételi pontot, ahol kisebb cégek, beszállítók kapnak lehetőséget, hogy a boltok polcaira kerüljenek. Kifejezetten helyi termelőket keresnek: az áruház 50 kilométeres környezetében működő kisvállalkozók kapnak így lehetőséget. Az élelmiszeripari beszállítói program az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program keretében valósult meg.

Az Irinyi Terv keretében megvalósuló, 35 milliárd forrású Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BFP) fő célja a Magyarországon működő élelmiszeripari, koordinátor jellegű funkciót is ellátó vállalkozások, jellemzően a kiskereskedelmi láncok, a vendéglátóipar HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) szegmensének, illetve a közétkeztetés gazdasági szereplői által támasztott igények és a hazai élelmiszeripari beszállítói képességek közötti különbségek áthidalásának támogatása. Ennek a programnak keretében támogatja most a helyi termelőket a SPAR: már 30-nál több együttműködés jött létre az áruházlánc és a gyártók között.

Az áruházlánc folytatja továbbá a múlt évben is sikeres kezdeményezését a HungariCoolt, amely szintén kisvállalkozásoknak ad segítséget a "polcrajutáshoz". Ismételten felhívták a figyelmet, hogy a SPAR HAZAI.SZERETEM márkanévvel ellátott új termékcsalád élelmiszerei augusztus 19-től elérhető az áruházakban: ezek kiváló minőségű, hagyományos magyar ízvilágú élelmiszerek. A kezdeményezés által vállalat a belföldi gyártóktól, beszállítóktól érkező áruk vásárlásának ösztönzésével a fenntartható gazdálkodáshoz is hozzájárul.

Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy mára mintegy 190 cég több mint 4500 terméke és szolgáltatása viseli a tájékoztatást szolgáló védjegyek valamelyikét. Az elmúlt években - részben a járvány hatására - rohamosan bővült a Magyar Termék védejegyet használó vállalkozások köre, és ilyen ütemben haladva akár a 200 ezres álomhatárt is elérhetik év végére.

Beszámolt továbbá arról, hogy augusztusban elindult hagyományteremtő céllal a a Hazai Termékek Hónapja. Benedek Eszter egy a lapunknak korábban adott interjúban elmondta: ebben a kampányban most öt hálózat vesz részt egyidőben: az Auchan, a CBA, a SPAR, a Metro és a Kifli.hu csatlakozott a nagy, közös összefogáshoz.

A járvány 2020-as kitörése után elindított „Vedd a hazait! Védd a hazait” akció folytatásaként a gyártók és kereskedők összefogásával az idén először létrejöhetett a Hazai Termékek Hónapja, aminek keretében egész augusztusban akciókkal, népszerűsítő kampányokkal ösztönözzük a fogyasztókat a magyar áruk vásárlására

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– mondta el Benedek Eszter, aki azt is hozzátette: a kutatások azt mutatják, hogy a járvány hatására nőtt a hazai termékek népszerűsége, a legjobban éppen a fiatalok körében, akiknél eddig kevésbé volt fontos döntési szempont a vásárolt áruk eredete. Az egy év alatt országosan ismertté vált, önálló védjegyként is bejegyzett, a cégek által előszeretettel használt #veddahazait népszerűségéből kifejlődő Hazai Termékek Hónapja megerősíti azt a tendenciát, hogy az áruházláncok is egyre aktívabban népszerűsítik a hazai termékek vásárlását.

Az augusztusi akcióban egyszerre 5 kereskedőcég vesz részt, amire korábban még nem volt példa.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem