Huszonhárom év után szilveszterkor tér vissza a TV2-re Lagzi Lajcsi vezetésével a Dáridó.
Két saját márkás termék is bekerült az öt legjobb hazai virsli közé, melyet neves séfek teszteltek. Csak olyan ételeket próbáltak ki, amelyek országszerte széles körben kaphatók és mindet úgy készítették el, ahogyan az a csomagoláson le van írva.
A Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide által létrehozott Made in Hungary gasztronómiai társulással hazai és nemzetközi szinten elismert séfekkel keresték az ország legjobb virslijét illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján. Olyanokat vizsgáltak, amelyek a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhetők, előrecsomagolt (védőgázas), 75%-os hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és marhát változó arányban tartalmazó húskészítmények.
Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket, nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával). A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag - séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek - a tesztlapon található kritériumok alapján. 25 pont volt a maximális, amit a virslik elérhettek, a 10 zsűritag átlagolt pontszámai alapján a legmagasabb 18,7 pontot kapott. A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája.
Top 5 virsli 2020-ban:
- 1. Sága Royal virsli (85% sertéshús) 18,7 pont
- 2. Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús) 17,9 pont
- 3. Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús) 17,6 pont
- 4. Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús) 17,5 pont
- 5. Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 17,4 pont
A Made in Hungary Magyarország prémium virslitesztjének tesztelői:
- Barna Ádám Bisztró 42 társtulajdonos séf - Dining Guide Az Év Séfje 2018
- Erdei János Pasztell Étterem séf - Dining Guide TOP10 / Az Év Ígéretes Étterme 2020
- Gyekiczki János Hungarofood tulajdonos-ügyvezető, élelmiszeripari mérnök
- Hamvas Zoltán Bocuse d’Or Akadémia elnök
- Pákozdi Nóra Dining Guide TOP100 főszerkesztő
- Rosenstein Robert Rosenstein Vendéglő társtulajdonos
- Sárközi Ákos Borkonyha/Textúra séf - Dining Guide TOP10 2020 - Michelin-csillag
- Széll Tamás Stand/Stand25 társtulajonos séf - Dining Guide Év Étterme 2020 - Michelin-csillag
- Tóth Gábor Élelmiszeripari mérnök
- Lutz Lajos Párisi Passage executive-chef
Ami a listában kifejezetten érdekes lehet, hogy a második és az ötödik helyet egy boltlánc saját márkás terméke foglalja el.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Másokért tenni? A Lidl-nél igazán megéri!
A diszkontlánc ünnepi összefogásra hívja vásárlóit, hogy három partnerszervezetével összefogva támogassa a hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyát.
-
4,8 százalékos kamatot biztosít a Gránit Bank új prémium bankszámlája (x)
A napi kamatjóváírás miatt az EBKM 4,92 százalék.
-
3,5%-os kamatozású hitellel segíti a tudatos otthontervezést a Fundamenta megújult lakásszámlája (THM: 5,04–5,31%) (x)
Frissítette egyik legnépszerűbb termékét, az Otthontervező Lakásszámlát a Fundamenta, azzal a céllal, hogy még inkább megkönnyítse ügyfelei számára lakáscéljaik elérését.
-
A stílus maga az ember - már karkötővel és gyűrűvel is fizethetnek a Gránit Bank ügyfelei (x)
A Gránit Bank most azon ügyfeleinek, akiknek az ajánlására két további ügyfél számlát nyit a banknál december 19-ig, díjmentesen biztosít digitális fizetésre alkalmas karkötőt.








