23 márka összesen 82 forrólevegős sütőjét vizsgálták egy termékteszte
Két saját márkás termék is bekerült az öt legjobb hazai virsli közé, melyet neves séfek teszteltek. Csak olyan ételeket próbáltak ki, amelyek országszerte széles körben kaphatók és mindet úgy készítették el, ahogyan az a csomagoláson le van írva.
A Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide által létrehozott Made in Hungary gasztronómiai társulással hazai és nemzetközi szinten elismert séfekkel keresték az ország legjobb virslijét illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján. Olyanokat vizsgáltak, amelyek a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhetők, előrecsomagolt (védőgázas), 75%-os hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és marhát változó arányban tartalmazó húskészítmények.
Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket, nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával). A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag - séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek - a tesztlapon található kritériumok alapján. 25 pont volt a maximális, amit a virslik elérhettek, a 10 zsűritag átlagolt pontszámai alapján a legmagasabb 18,7 pontot kapott. A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája.
Top 5 virsli 2020-ban:
- 1. Sága Royal virsli (85% sertéshús) 18,7 pont
- 2. Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús) 17,9 pont
- 3. Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús) 17,6 pont
- 4. Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús) 17,5 pont
- 5. Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 17,4 pont
A Made in Hungary Magyarország prémium virslitesztjének tesztelői:
- Barna Ádám Bisztró 42 társtulajdonos séf - Dining Guide Az Év Séfje 2018
- Erdei János Pasztell Étterem séf - Dining Guide TOP10 / Az Év Ígéretes Étterme 2020
- Gyekiczki János Hungarofood tulajdonos-ügyvezető, élelmiszeripari mérnök
- Hamvas Zoltán Bocuse d’Or Akadémia elnök
- Pákozdi Nóra Dining Guide TOP100 főszerkesztő
- Rosenstein Robert Rosenstein Vendéglő társtulajdonos
- Sárközi Ákos Borkonyha/Textúra séf - Dining Guide TOP10 2020 - Michelin-csillag
- Széll Tamás Stand/Stand25 társtulajonos séf - Dining Guide Év Étterme 2020 - Michelin-csillag
- Tóth Gábor Élelmiszeripari mérnök
- Lutz Lajos Párisi Passage executive-chef
Ami a listában kifejezetten érdekes lehet, hogy a második és az ötödik helyet egy boltlánc saját márkás terméke foglalja el.
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.
-
De'Longhi Rivelia automata kávégép lenyűgözte a piacot a három International Forum Design Awards (IF) Díj elnyerésével (x)
2024. március 1-jén a De’Longhi, a világszerte elismert vezető háztartási termékeket gyártó vállalat, büszkén mutatta be legújabb innovációját, a Rivelia teljesen automata kávégépet.
- Nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között
- Még sajátjait sem engedi külföldre utazni a Kreml
- Bejött a Netflix stratégiája, brutális nyereséget könyvelhettek el
- Nem kizárt egy új üzemanyagárstop – a nap hírei
- Németországi kémügy: bekérették az orosz nagykövetet, de nem késett a válasz
- A dél-koreai kormány kénytelen volt engedni a tiltakozó orvosoknak