22 °C Budapest
Hihetetlen a magyar lurkók kívánságlistája: diavetítőt, quadot, íjat kapnak gyereknapra

Hihetetlen a magyar lurkók kívánságlistája: diavetítőt, quadot, íjat kapnak gyereknapra

2020. május 27. 20:02

A gyereknapot idén a legtöbb magyar család otthon tölti, és minden második esetben a nagyszülőkkel közösen ünnepel. A REGIO JÁTÉK friss kutatásából továbbá az is kiderül, hogy a szülők jellemzően 6000 forint felett vásárolnak játékokat ebben az időszakban, a legkeresettebb ajándékok között pedig a szabadtéri és kreatív játékok, könyvek, kifestők és sporteszközök találhatók meg. A pünkösdi hosszú hétvége idén nem a többnapos utazásról fog szólni.

A magyar családok 87 százaléka ünnepli a gyereknapot, idén azonban a legtöbb helyen elmaradnak az ilyenkor hagyományos ugrálóváras, arcfestős programok. Május utolsó vasárnapját javarészt ezért (57%) otthon vagy egy, a lakóhelyhez közeli kirándulással töltik (28,5%), illetve állatkertbe mennek (12,5%) - derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából.

A gyereknapot minden második család már a nagyszülőkkel együtt fogja ünnepelni, természetesen a megfelelő óvintézkedéseket szem előtt tartva, a megkérdezettek további 15 százaléka az idősebbek védelme érdekében csak az unokatestvérekkel, keresztszülőkkel vagy barátokkal találkozik, 35 százaléka viszont semmilyen érintkezést nem tervez egyelőre a szűk családon kívül

- ismertette az eredményeket Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

A többség 6000 forint felett vásárol gyereknapi ajándékot

A gyereknapi ajándékvásárlás május utolsó hetében kezdődik, de jellemző az is, hogy az ünnepi hétvégén a gyermekkel együtt szerzik be a játékokat a szülők. A játékkereskedő felmérése szerint a legtöbb ünnepelt szabadtéri vagy kreatív játékot, könyvet vagy kifestőt, valamint sporteszközt fog kapni.

Az éves forgalmunk nagyjából 10 százalékát teszi ki a gyereknap, ebben az időszakban az átlagos kosárértékünk 7600 forint. A kutatásunk szerint is legtöbben (32%) több mint 6 000 forintot költenek egy játékra ilyenkor, a válaszadók további 30 százaléka 4-6000 forint közötti, 28 százaléka 2-4000 forint közötti, míg 10 százaléka 2000 forintnál olcsóbb termékeket keresi. A vásárlási szokásokról elmondható még, hogy gyereknapon inkább több kisebb, semmint egy nagy ajándékkal kedveskednek a szülők gyermeküknek

- tette hozzá Gyaraki Dávid.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Kevesen indulnak hosszabb útra pünkösdkor

Idén május utolsó hétvégéjére esik pünkösd is, ezért három pihenőnappal gazdálkodhatnak a családok. Az ilyenkor szokásos többnapos kikapcsolódások a megkérdezettek 73%-ánál elmaradnak, helyette rokonlátogatást és rövidebb kirándulásokat terveznek a szülők. A legnépszerűbb célpontok a Balaton környéki települések, az Északi-középhegység, Budapest, a Tisza-tó és a Pilis hegység a REGIO JÁTÉK felmérése szerint.

TOP10 játék májusban az értékesítési adatok szerint:

  • 1. Diavetítő diafilmmel
  • 2. Csővázas medence
  • 3. Lotti Karotti társasjáték
  • 4. Íjász készlet
  • 5. Ciki-caki labda
  • 6. Rush Hour társasjáték
  • 7. Gyerekhinta
  • 8. Aqua Gelz zselés formakészítő
  • 9. Vitorlázó repülő
  • 10. Elektromos quad

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?