Megváltoztatja termékeit a Coca-Cola: erre kell számítania a magyar vásárlóknak

Megváltoztatja termékeit a Coca-Cola: erre kell számítania a magyar vásárlóknak

2020. február 18. 15:50

Lecseréli kupakjait a Coca-Cola, egy kampány keretében a logók helyett palack újrahasznosítására buzdító grafikát helyeznek el záróelemeken.

A Coca-Cola Magyarország üdvözli az üdítőital-csomagolások minél nagyobb arányú visszagyűjtését, visszaválthatóságát célzó kormányzati kezdeményezést. Tudjuk, hogy a műanyag hulladékok nem megfelelő kezelése komoly környezetvédelmi problémát jelent, ezért szeretnénk kivenni a részünket a megoldásból is. Meggyőződésünk, hogy a csomagolóanyagok visszagyűjtésével és újrahasznosításával megvalósítható körforgás a csomagolási hulladékok kezelésének leghatékonyabb módja - írják a közleményükben.

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére ezért hamarosan országos szemléletformáló kampányt indít a multi, melynek részeként valamennyi üdítőitaluk kupakját lecserélik: az adott márka logója helyett a palack újrahasznosítására buzdító grafikát helyezünk el a záróelemeken. Amik így fognak kinézni:

A vállalat ezen felül megemlíti, hogy műanyag palackjaik már ma is 100 százalékban újrahasznosíthatók. Évről-évre növeli a palackjaikban felhasznált újrahasznosított műanyag arányát is, ez jelenleg átlagosan 24 százalék, amelyet 2030-ig 50 százalékra növelnek. És folyamatosan csökkentik a felhasznált műanyag mennyiségét: az elmúlt években 15 százalékkal, idén pedig további 4 százalékkal kevesebb műanyag szükséges a palackjaikhoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01