Sok család mond nemet a karácsonyi szokásokra: így telik náluk a szenteste

2019. december 14. 13:04

Sokan fordítanak hátat a hagyományos karácsonynak, és ahelyett, hogy napokon keresztül a konyhában szobroznának a tűzhely mellett, egészen egyszerűen megrendelik a menüt egy jó étteremből. A Pénzcentrum most összegyűjtötte Budapest és a vidék legjobb ajánlatait.

Habár a karácsony hagyományosan a családról és az otthoni ízekről szól, mégis egyre többen fordítanak hátat a szokásoknak, és a stressz helyett a pihenésre és a tökéletes kikapcsolódásra koncentrálnak. A vérprofik már napokkal az ünnepek előtt elhagyják a nyüzsgő várost, és egy vidéki wellness szállodában pihenik ki az év fáradalmait, míg a kevésbé radikális családok a napokig tartó főzőcske helyett inkább megrendelik az ételt.

A legtöbb magyar asztaláról karácsonykor sem hiányozhat a töltött káposzta vagy a hal valamilyen formája, például a halászlé - ezeknek az ételeknek az elkészítése viszont nem egyszerű és pláne nem gyors. Így nem véletlen, hogy a legtöbb étterem rárepül az éhes magyarokra, és rendelésre is készítenek hagyományos fogásokat. Jó hír, hogy aki eddig még nem ébredt, az sem késett el, hiszen a legtöbb helyen december 20-22-ig felveszik még a karácsonyi rendeléseket.

  • Az Új Sipos Halászkertben december 22-én 20:00-ig lehet leadni a rendeléseket, a halászlé hal nélkül 1290 forintba kerül, a pontyhalászlé 2190 forint, a rántott pontyfilé 2190 forint, egy adag töltött káposzta 1990 forintba kerül. 
  • A Laurus étterem szintén december 22-ig vesz fel rendeléseket, a bajai halászlé szürkeharcsa-filével, belsőséggel, gyufatésztával 2500 forintba kerül, a kocsonya 2150 forint, töltött káposzta rendelésére azonban itt nincs lehetőség.
  • A Halkakas 2150 forintért adja a karácsonyi harcsa halászlevet, 1950 forintért a ponty halászlevet. A harcsapaprikás túrós csuszával 2750 forint, a hallal töltött káposzta 2350. December 20-ig fogadják a rendeléseket.
  • A La-Guna Étteremben egy adag halászlé 1650 forint, a töltött káposzta 2050 forint.
  • A KisBíróban már borsosabbak az árak, a paksi pontyhalászlé 25dkg-os pontyfilével 3200 forint, hozzá a 20 dkg posírozott belsőség 2500 forint. Töltött káposztából itt egy adag 3400 forintba kerül.

+1 Bónusz

Idén már a Bónusz Brigádon is vásárolhatunk olcsón karácsonyi melegételt, többek között az A25 Pub & More-ból. Egy adag halászlé pontyból (0,5 l) + 1 db pontypatkó vagy harcsahalászlé (0,5l) + 12 dkg harcsakocka 1990 forint, egy adag töltött káposzta szintén 1990 forintba kerül.

Akár vidéken is

  • Budapesten kívül ennél valamivel szerényebb árakkal találkozhatunk, adebreceni Barabás Étteremben a harcsa- ponty halászlé 1900 forintba kerül, 4 darab töltöttkáposzta pedig 1500 forintba.
  • A pécsi Pezsgőházban a halászlé harcsafilével, gyufatésztával 2790 forint, a töltött káposzta füstölt oldalassal 2690 forintba kerül.
  • De a soproniak sem maradnak elviteles karácsonyi menü nélkül, az Erhardt Étteremben a halászlé 3290 forint, a töltött káposztából 2200 forintba kerül egy adag.
  • A győri Rábaparti étteremben a halászlé ponttyal 1600, harcsával 1900forintba kerül. Töltött káposzta nincs, helyette van viszont rántott ponty patkó azoknak, akik kihagynák a panírozást és az olajban sütést: ennek ára 2750 forint, és jár hozzá majonézes burgonyasaláta is. 
  • Szegeden a Szent István Étteremben a szegedi filézett, vegyes halászlé 2000forint, hozzá a belsőség 900forint, a töltött káposzta pedig 1500 forintba kerül. 
  • Balatonfüreden harcsafilés halászlé 2390, hozzá a halbelsőség 990, a házi töltött káposzta 1790forintba kerül.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm