21 °C Budapest
Egyre több sört iszik a magyar: 10-ből 9-en ilyet választanak

Egyre több sört iszik a magyar: 10-ből 9-en ilyet választanak

2019. november 28. 10:01

Több mint 350 millió liternek megfelelő sört fogyasztott szeptemberig a magyar lakosság, ami 146 milliárd forint összegnek felel meg - írja a Világgazdaság.

A fogyasztott sörmennyiség értékben 10, mennyiségben 2 százalékos növekedést ért el. Az érték azért nőtt nagyobb mértékben, mert a fogyasztók a minőség felé fordultak, nem pedig a drágulásnak. A kiskereskedelemben ennek 65 százalékát értékesítették, a maradék 35 százalék a vendéglátásba és idegenforgalomba kerül.

A főszezon május és augusztus közé esik, ebben az időszakban értékesítik a teljes éves mennyiség 44 százalékát. Az értékesítés bő hamrada a nagy alapterületű szupermarketekben koncentrálódik. Az eladott sörök 90 százaléka hagyományos, ízesítés nélküli. Az értékesítés 97 százaléka világos sör.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?