13 °C Budapest
4 magyar élelmiszer, amit a világ másik oldalán is megvehetsz a boltokban

4 magyar élelmiszer, amit a világ másik oldalán is megvehetsz a boltokban

2019. április 10. 16:26

A Japánban élő magyar, Zsíros Deszka művésznevű vlogger új videójában beszélt arról, és mutatta meg, milyen magyar termékekkel lehet találkozni a távoli ország polcain.

A videóból kiderül, hogy Japánban is kapható a Pick Mangalica téliszalámi és szokott lenni Egri Bikavér, illetve Tokaji bor is. Amin viszont meglepődhettünk, hogy magyar termelői akácméz is akad a japán boltok polcain. Kis kutakodás után kiderült számunkara, hogy a videóban látható termelői méz az Aranynektár Kft terméke. A méz ára is kiderül a kommentekből: 1290¥ (japán jen) azaz körülbelül 3300 forint. A Tesco webshopjában ugyanilyen 500 grammos kiszerelésben 1499 forintért juthatunk hozzá. 

Japánban keresett a magyar mangalica, de a méz- és a meggyexport is növekedhet - írta az Agrárszektor. Még 2017-ben Japán volt Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere az Európai Unión kívüli országok között, azóta viszont küzdenie kell a termelőknek a japán piacért. A videóban látottakból is kitűnik, hogy melyek a japánok preferenciái a magyar termékek közül. 

A magyar méz népszerűsége Japánban nem újkeletű: 2015-ben Takács Ferenc, az Aranynektár Kft. vezetője azt mondta, az évente átlag 22-24 ezer tonna előállított magyar méz nagyobb hányada exportra kerül, ez mintegy 70 milliárd euró értéket jelent, ami az agrárkivitel hozzávetőleg egy százalékát teszi ki - írta akkor az MTI.

Nem véletlen, hogy őt szólaltatták meg akkor a témában, hiszen éppen a japán piacra terveztek akkor terjeszkedni - és Zsíros Deszka videójának tanúsága szerint ez sikerült is. A Pénzcentrum ugyanis kiszúrta, hogy a cég termékét emelte le a polcról a vlogger. A családi vállalkozás, a hivatalos honlapjukon közölt információ alapján, a világ közel negyven országába juttatja el a termékeit.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?