Ilyen IKEA üzletek nyílhatnak Magyarországon: elég menő, mutatjuk a fotókat

Ilyen IKEA üzletek nyílhatnak Magyarországon: elég menő, mutatjuk a fotókat

2019. április 1. 11:00

A sikeres tesztidőszak után akár Magyarországon is megnyithatnak az IKEA mini üzletei. Most a Pénzcentrum Prágában nézte meg, hogyan is nézhetnek ki ezek a boltok, ahol a bútoráruház a slágertermékeit árulja, illetve a netes rendeléseket is át lehet venni a kis boltokban. Korábban a hazai IKEA is megerősítette: terveznek ilyen üzleteket nyitni Magyarországon is.

Akár nemsokára Magyarországon is nyithat olyan IKEA-üzlet, amit Prágában fotóztunk le a hétvégén: a cseh főváros belvárosában ugyanis már teszteli a bútoráruház az új, városközpont-szemléletű megközelítést - ez jelenleg harminc helyen folyik, kiegészítve ezzel a vállalat nagyobb áruházait.

Így néznek ki a mini-IKEA boltok. Fotó: Pénzcentrum.

Korábban az IKEA bejelentette, hogy elkezdik a szisztéma bevezetését, Csehországban például a mini üzletek mellett már olyan IKEA-pontok is működnek, ahol szakemberek segítenek a vásárlóknak például konyhát tervezni, és egyéb lakberendezési kérdésekben is lehet őket keresni.

A slágertermékek vannak kiállítva. Fotó: Pénzcentrum.

Mint írtuk, az új IKEA üzletek nemsokára akár például a budapesti Váci utcában is megnyílhatnak. A vállalat még 2017-ben nyilatkozott úgy a Pénzcentrumnak, hogy már előkészítési fázisban van a projekt, tavaly év végén a pedig az IKEA Magyarország - Csehország - Szlovákia régióért felelős kereskedelmi vezetője is erre utalt:

Azt látjuk a három országban, hogy az emberek élvezik és kombinálják a különböző módú, így az online és áruházi vásárlást. Épp ezért szeretnénk számukra a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani minden egyes csatornánkon. A régióban már meglévő 9 áruházunk fejlesztésébe és új IKEA találkozási pontok nyitásába, új szolgáltatások indításába és a meglévőek erősítésébe, digitális megoldásokba és fenntarthatósági fejlesztésekbe szeretnénk fektetni

- mondta Mounia El Hilali, aki arról is beszélt, hogy eddig is folyamatosak voltak a fejlesztések a magyar áruházakban.

Például az Örs vezér téri IKEA étterme is megújult. Az online térben is éppen zajlik olyan program tesztelése, melyben egy virtuális IKEA munkatárs segít a vásárlóknak a tájékozódásban és vásárlásban.

A netes rendeléseket is át lehet venni. Fotó: Pénzcentrum.

Ugyanakkor nem mindenhol ugyanazt fejlesztik a svédek:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vásárlási élmény növelése érdekében az IKEA többcsatornás értékesítési modelljében mind a fizikai, mind az online térben szeretné a közelséget megteremteni, így bizonyos országokban, mint Magyarországon az IKEA új, fenntartható módon működő áruházat nyit, online szolgáltatásait fejleszti, míg más országokban olyan pop-up megoldással áll elő, ahol az elsődleges cél az inspiráció átadása, a leggyakrabban vásárolt IKEA termékek árusítása vagy az online rendelt termékek átvétele

- reagálta korábban a Pénzcentrum megkeresésére az IKEA Magyarország.Tehát, ebből kiindulva a kis üzletekben a slágertermékeket lehet majd kapni, illetve a netes rendeléseket átvenni.

Célzott kínálattal támadnak a vetélytársak is

Bár a városszéli, nagyobb lakberendezési áruházak létjogosultságát nem lehet elvitatni, a fogyasztói igények növekedése/változása (a szezonális felfutás például kifejezetten a kisebb, célzottabb termékkörrel működő boltok felé terelheti a vásárlóközönséget) úgy tűnik, egyértelműen indokolja a váltást. A jelenség amúgy nem ismeretlen a hazai bútoráruházak piacán sem, az elmúlt időszakban több hasonló üzlet is megjelent a budapesti városszövet központi részén.

A nemzetközi cégek közül elsők között jelent meg Budapesten a H&M Home (pl.: Westend, Aréna), majd nem sokkal később a spanyol Inditex csoporthoz tartozó áruházlánc dekorációs egysége, a Zara Home (pl.: Aréna, Deák Ferenc u.) követte a piaci trendet. A kifejezetten lakberendezésre szakosodott áruházláncok közül pedig a KIKA döntött úgy, hogy meghódítja a belvárosi közönséget is; 2014 őszén nyitottak, Deco néven, a Nyugati téren.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?