16 °C Budapest

Alapélelmiszer tűnhet el a magyar boltokból: amit lehet, érdemes most bespájzolni

2018. július 27. 11:00

Egy friss szakértői vélemény szerint szeptember elsejétől a tejföl és a vaj ára mintegy 10 százalékkal, a többi tejtermék ára pedig körülbelül 5-7 százalékkal emelkedhet. Ezen felül ráadásul akkora mértékű lehet az európai tejhiány, hogy karácsonyig a boltok bizony ki is fogyhatnak a vajból. Az egyre aggasztóbb jóslatok okán kíváncsiak voltunk, mi a helyzet jelenleg az áruházak polcaint tejtermék fronton, milyen akciókkal várják vásárlóikat a boltok.

Ahogy arról korábban a Pénzcentrumon beszámoltunk a klímaváltozás miatt jelentősen csökkent a tejtermelés és a termékek beltartalmi értékei is. Ezért várhatóan növelni kell az átadói árakat, hogy a termelők magasabb összegeket kaphassanak a nyers tejért. Emellett júliustól folyamatosan emelkedett - mára 35 százalékot meghaladó mértékben - az üzemanyag, a gáz és az elektromos áram ára, ami komoly problémát okoz a tejfeldolgozó iparnak, ráadásul ez is indokolja az átadói árak emelését.

A zsíros termékek, a tejföl és a vaj esetében 10 százalékos, a többi terméknél pedig 5-7 százalékos emelés várható

- mondta el Mélykuti Tibor, a Tej Termékcsalád elnöke az InfoRádiónak. A szakember elmondta azt is, hogy az európai tejhiány miatt karácsonyig akár ki is fogyhatnak a boltok a vajból. Emiatt pedig további áremelkedés is lehet. Az aggasztó kilátások okán kíváncsiak voltunk, hogy most alig több mint egy hónappal a várható drágulások előtt, milyen akciókat hirdettek meg a legnagyobb magyarországi áruházak a tej, illetve tejtermékekre. Amik alapján, a hosszabb ideig eltartható árukat akár már el is lehet kezdeni bespájzolni.

Tesco

A hiperben a tejes trappista sajt kilója 1 179, a Tolle felezett trappista sajtja 1 399, a Hortobágyi szeletelt sajt 329, a Leerdammer szeletelt sajt pedig 319 forintba kerül. A Szeretem joghurt 135, a Zöldfarm tejföl 159, a Kunsági tejföl 199, míg a Danone gyümölcsjoghurt multipack 299 forintba kerül csomagonként. A Riska UHT tejet 159, míg a Szentmártoni grillsajtot 599 forintért lehet beszerezni. 

További tescós akcióért fusd át a hiper 30. heti akciós kiadványát!

Auchan

Az Auchanban a Fittej ESL dobozos tej 179, a Magyar tejföl 209, illetve 229 forint zsírtartalomtól függően, a Milli főzőtejszín 2x200 ml kiszerelésben 549, a Mizo túró 399, a Pannónia sajt kilója 1 110 forinttal olcsóbban, 2 289 forintér kerülhet a vásárlók kosarába. Ugyancsak kedvezményes áron kapható a Zottarella mozzarella 169, és a Hajdú szeletelt sajt 299 forintos áron. 

Az Auchan további akcióiért fusd át a bolt eheti kedvezményes újságját!

Aldi

A diszkontban a Kokárdás natúr joghurt 850 grammos vödörje 269, a Milfina edámi sajt 409 (250 g), az Ömlesztett cikkelyes sajt 149, a Mozzarella 159, a kancsós tej 169, a kecskesajt 449, a félzsíros tehéntúró 179, míg a joghurt vagy desszert 1 kg-s vödre 549 forintba, míg a Luprak vaj 699 forintba kerül a 30. héten.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A diszkont további kedvezményeiért nézd meg az aktuális, akciós szóróanyagukat!

Lidl

A Lidlben a Pilos gyümölcsdarabos joghurt 49, a Milbona friss sajtkészítmény 179, a Görög joghurt 400 grammja 179, a Camambert sajt 199, a Kávés tejital pedig 179 forintba kerül. 

A Lidl további akcióért fusd át a diszkont aktuális ajánlatait!

Spar

A Sparban a felezett trappista 999, a Jogobella joghurt 109, a Riska 2,8-as teje 169, az Edami sajt 1 249, a bolt sajátmárkás 2,8-as UHT teje 189, a 20 százalékos, 850 grammos tejföle pedig 479 forintba kerül. A Luprak vaj 22 százalékkal olcsóbban, 699, az Almette krémsajt 279, a Mizo kaukázusi kefir 149, a Danona joghurt 329, a Nádudvari túró 239, míg a Szarvasi mozzarella sajt 219 forintba kerül. 

Még több sparos akcióért érdemes átfutni a bolt akciós katalógusát!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem