12 °C Budapest

Címke: danone magyarország (20 cikk)

Pénzcentrum | 2011. május 24. 16:02

Tesco, Danone, MOL: Te mennyiért dolgoznál nekik?

Május közepére már szinte mindenhol lezárult a tavaszi toborzási szezon, a nagyobb vállalatok mostanra több ezer önéletrajzot gyűjtöttek be, melyek közül kiválaszthatják legújabb munkatársaikat. A szezonról elmondható, hogy nagy volt a mozgolódás, a korábbiakhoz képest több szabad pozíció került meghirdetésre.

Világgazdaság | 2011. április 1. 10:32

Drágulnak a Danone joghurtjai

A hazai állatállomány csökkenése és az alapanyagárak drágulása miatt az árak emelésére kényszerülhet a Danone.

Pénzcentrum | 2010. július 29. 13:02

Melyik a legnépszerűbb magyar ásványvíz?

Átalakulóban van a világ italpiaca: a fogyasztók évről évre az egészségesebb termékeket keresik, ami alapvetően az ásványvízgyártóknak kedvez. Igaz, az üdítőgyártók sem alszanak, hanem évről-évre újabb, egészségesebb termékeket fejlesztenek és egyre ütemesebben lépnek előre az ásványvízpiacon is. Az ásványvíz Magyarországon is jól fogy, évről évre több palackot értékesítenek, de az igazi robbanás a kínai piacon várható. Az ásványvíz- és üdítő fogyasztást nem csak a nyári meleg, hanem a gazdaság állapota is befolyásolja: az elmúlt két év gazdasági visszaesése elsősorban az üdítőgyártók piacát érintette kedvezőtlenül.

Pénzcentrum | 2010. április 1. 10:17

Íme a legerősebb magyar márka! Meglepő eredmény

Elkészült az első olyan lista, amely a legerősebb magyarországi márkákat rangsorolja. A lista első helyén egy több mint 40 éves, ős magyar márka a Pöttyös Túró Rudi áll, melyet a Coca-Cola és a Danone követ. A Figyelőben most megjelent, a Braun & Partners és a GfK Hungária által készített országos, reprezentatív mintán elvégzett kutatás során elsősorban arra keresték a választ, hogy mekkora az egyes márkák ereje.

Pénzcentrum | 2007. november 16. 08:33

El kell adni a Balatont: döntött az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság az unió fúziós rendelete alapján november 9-én hagyta jóvá, hogy az amerikai Kraft megvásárolhassa a francia Danone cég Danone Biscuits elnevezésű keksz, snack és gabonapehely üzletágát. Az Európai Bizottság spanyol kekszmárkák és egy spanyol gyár eladásán felül a Balaton márkanév eladását szabta az engedélyezés feltételéül. A kötelezettség-vállalások lehetővé teszik, hogy a verseny az összefonódást követően is fennmaradjon a keksz, snack és gabonapelyhek piacán.