12 °C Budapest
Úgy vásárolunk karácsony előtt, mintha nem lenne holnap

Úgy vásárolunk karácsony előtt, mintha nem lenne holnap

2017. november 23. 08:33

Öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet - közölte a Világgazdaság.

A lap csütörtöki száma szerint, bár tavaly decemberben meghaladta az ezermilliárd forintot a kiskereskedelmi forgalom, a magas bázishoz képest is 3-4 százalékos bővülést hozhat az év végi költekezés, több mint 200 milliárd forintot önmagában lefedhet az élelmiszer-vásárlás és az ajándékozás az Országos Kereskedelmi Szövetség becslése alapján.

A SPAR 5-10 százalékos bevételnövekedésre számít, és azt jósolják, fokozott érdeklődés várható a pulyka iránt .A CBA az elmúlt évi 5 százalékos bővülés megismétlődését várja, kiemelve, hogy az ünnepek közeledtével emelkedik a vásárlói kosárérték, mert a többség ebben az időszakban a jó minőségű termékeket részesíti előnyben.

A Tesco szerint különösen a karácsony előtti másfél hétben ugrik meg az áruházi vásárlások száma, a szárnyasok és az édesvízi halak értékesítésében 15, illetve 20 százalékos növekedést vár az áruházlánc. Az Aldi pedig úgy látja, a növekedés nagymértékben a saját márkás termékek népszerűségének tudható be.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?