21 °C Budapest

Óriásit zuhan az új autók ára, nagy változások a rendelőkben - a hét legfontosabb hírei

2017. október 8. 17:30

Ezek voltak a 40. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.


Ennyit zuhan 3 év alatt az új autók ára: 10 márka, amivel nagyot bukhatsz

Durva áresést tudnak produkálni az új autók, gyakorlatilag elég velük kigurulni a szalonból, és máris kétszámjegyű az értékcsökkenés. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy azok a járművek, amik pocsék választásnak tűnnek első autónak, jó vásárnak számíthatnak használtautóként.

Hatalmas változás jön az orvosi rendelőkben novembertől: minden magyart érint

November 1-jével valamennyi közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak csatlakoznia kell az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térhez (EESZT) - írja a 24.hu. A rendszer próbaidőszaka még tavasszal kezdődött, azóta már az egészségügyi szolgáltatók 75-80 százaléka megkezdte a rendszerhez való csatlakozást.

Kevesen ismerik a GYED-trükköt, pedig százezreket érhet

A magyar családok körében általában az édesanya marad otthon a babával, ha azonban mindkét szülő nyitott arra, hogy eltérjen ettől a formától, akkor érdemes néhány dolgot mérlegelni. Összegyűjtöttük, mire figyeljenek a párok, ha arról döntenek, melyikük maradjon otthon a babával.

Fontos, hogy ezen soha ne spórolj: 10-ből 6 magyar ebbe halhat bele

A legtöbb magyar nem alszik eleget, ezt pedig nagyon rosszul teszi. A számtalan egészségügyi problémán túl, keresetkieséshez is vezethet, ha kialvatlanok vagyunk, egy amerikai kutatás pedig egészen megdöbbentő eredményt hozott az alvás és a fizetés kapcsolatáról. Mutatjuk, miért fordulj szakemberhez, ha lenne rá időd, de mégis képtelen vagy legalább hét órát pihentetően aludni naponta.

Te is ilyen gázkazánnal fűtesz? Egymilliódba is fájhat a kötelező csere

Már az is sok családnak fejfájást okoz, hogy egy egyszerű beüzemelés miatt is heteket kell várni idén a fűtésszerelőkre, de az igazi hidegzuhany akkor jön, ha a szaki szerint menthetetlen a régi típusú gázkazán. A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete szerint ötszázezer háztartást érint az új szabályozás; ha pedig elkerülhetetlen a csere, milliós tétel is lehet az elkerülhetetlen procedúra.

Te is vettél ilyen csokit? Azonnal vidd vissza!

Nem vártak tovább a magyar áruházak, már a héten elkezdték kipakolni a karácsonyi portékákat. Van olyan élelmiszerlánc, ahol már most mikuláscsokik, szaloncukrok garmadája várja a vásárlókat. Az idejekorán elindult akciók láttán ugyanakkor felmerül a kérdés, mi van akkor, ha a vásárló nem azt kapja a pénzéért, amire számított - hanem például egy megolvadt, kifehéredett valami fogadja, amikor kibontja a csomagot. Mit tehetünk ilyenkor? Ennek jártunk utána.

Így láncolja magához ügyfeleit a Telekom: még a bankok is foghatják a fejüket

Ha hűségszerződést kötünk egy mobiltelefon-szolgáltatónál, akkor olcsóbban juthatunk hozzá drága mobilokhoz, ugyanakkor két évig csak úgy mehetünk át egy másik céghez, ha annak kedvezőbb ajánlata lenne számunkra, hogy kötbért fizetünk a hűségiidő megsértése miatt. Megéri-e ugyanakkor inkább egy banktól venni fel hitelt és azzal fizetni egy mobilért, annak érdekében, hogy akármikor szabadon távozhassunk a szolgáltatótól. Konkrét példát vizsgáltunk meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez az álomvilla lett az Év háza: te laknál benne?

Hagyományosan az Építészet Világnapja nyitóeseménye volt az "Év háza" pályázat ünnepélyes díjátadója, ahol a fődíjat idén Dénes György építész vehette át a tervei alapján Balatonhenyén felújított lakóépületért. A fődíj mellett öt különdíj is gazdára talált az Építészek Házában megrendezett eseményen.

Ilyen egyszerűen kereshetik degeszre magukat az itthon ragadt fiatalok

Gyakran még azt a fiatalt is lebeszélik a szakmunkáról, amelyik egyébként szívesen választanak kétkezi foglalkozást. Közben a munkaerőhiány már kritikus, a szakmunkásképzés omladozik, az árnyékgazdaság pedig virágzik. Utánajártunk, mi valójában a probléma, miért hiányzik ennyi szakmunkás a hazai piacról, és hogyan lehetne orvosolni a kialakult helyzetet.

Aggasztó jelentés: ennyivel keresnek többet a magyar férfiak, mint a nők

Az országoknak világszerte többet kell tenniük azért, hogy a nemek közötti szakadék csökkenjen - áll az OECD legújabb jelentésében. A tanulmány rámutat arra is, hogy 2012 óta nagyon kevés előrelépés történt csak ebben a kérdésben. Magyarország pedig rendkívül felemásan teljesít, ha nemek közötti egyenlőtlenségről van szó.

Novemberben plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok

Jó híreket kaptak a nyugdíjasok a mai Kormányinfón: Lázár bejelentette, hogy novemberben egyösszegű nyugdíjkorrekció jön, illetve lesz nyugdíjprémium is.

Kettészakadt az ország: ekkora a különbség a bérek között

Több tekintetben is csökkent az ország nyugati és keleti fele közötti különbség, a jövedelmek terén azonban továbbra is hatalmas a szakadék - írja a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

Újabb gigagyár épült Magyarországon: dolgozókat keresnek

Megnyitotta első Ázsián kívüli gyáregységét Miskolcon a TEN PAO cégcsoport. A kínai tulajdonban lévő vállalat a világ egyik vezető gyártója a fogyasztási cikkekhez készülő kapcsoló üzemű tápegységek, valamint az intelligens töltők és vezérlők ipari felhasználása területén. A Ten Pao mintegy 4,5 milliárd forintot kíván Miskolcon befektetni, és dolgozói létszámát szeretné legalább 300 főre növelni 2021-re.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem