13 °C Budapest

Újabb gigagyár épült Magyarországon: dolgozókat keresnek

2017. október 7. 12:00

Megnyitotta első Ázsián kívüli gyáregységét Miskolcon a TEN PAO cégcsoport. A kínai tulajdonban lévő vállalat a világ egyik vezető gyártója a fogyasztási cikkekhez készülő kapcsoló üzemű tápegységek, valamint az intelligens töltők és vezérlők ipari felhasználása területén. A Ten Pao mintegy 4,5 milliárd forintot kíván Miskolcon befektetni, és dolgozói létszámát szeretné legalább 300 főre növelni 2021-re.

A Miskolcon a héten megnyílt TEN PAO Electronics Hungary Kft. gyára a kínai tulajdonban lévő, közel 40 évvel ezelőtt alapított TEN PAO cégcsoport tagja, amely részvényeit a Honkongi Értéktőzsdén 2015-től kezdték jegyezni. A vállalatcsoport termékportfóliója sokrétű: több mint 1400 féle kapcsolóüzemű tápegységet gyártanak fogyasztói termékek, valamint 300 típusú intelligens töltőt és vezérlőt kínálnak az ipari használatra szánt elektromos szerszámok számára.

A vállalatcsoport fejlesztéseit és megoldásait számos iparág és szektor széles spektruma használja, köztük olyan Fortune 500-as cégek, mint a BOSCH, a MAKITA, a Stanley Black & Decker és a PHILIPS. A TEN PAO fokozott figyelmet fordít a kutatás-fejlesztési tevékenységre is: munkatársai közösen dolgoznak a kínai Sun Yat-sen Egyetemmel és a Shenzhen Institutes of Advanced Technology-val ilyen típusú tevékenységen, és a vállalatcsoport egyike azon kevés gyártóknak, amelyeknek saját CNAS akkreditált laboratóriumi laboratóriuma is van. Ez lehetővé teszi számukra, hogy tevékenységüket a technológiai piac változásaival együtt alakítsák, miközben sokféle terméket fejlesszenek és gyártsanak ügyfeleik új termékeihez.

Az új magyarországi gyárát a TEN PAO azért Miskolcon hozta létre, mert a vállalatcsoport legfontosabb ügyfeleinek többsége Kelet-Európában működik, így a vállalatcsoport képes lesz jobb logisztikai megoldásokat kialakítani, és versenyképesebb árakat kínálni a térségben.

E mellett itt rendelkezésre áll a megfelelő létszámú és képzettségű humán erőforrás, valamint befektetőbarát a környezet és a helyi vezetés. A termelés értéke a miskolci gyárban elérheti az évi 100 millió dollárt, 2021-ig pedig a kapacitás folyamatos bővítését tervezi a kínai cég.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm