13 °C Budapest

Komoly áremelés jön a multiknál: már nem sokáig lesznek ekkora akciók

2017. július 28. 14:04

A héten robbant a hír, hogy augusztustól drágul a liszt. Ennek apropóján megnéztük, most mennyiért juthatunk hozzá a liszthez, kenyérhez, péksüteményekhez az áruházakban.


A héten robbant a hír, hogy augusztustól drágul a liszt. Erről Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a Világgazdaságnak. A búza ára már az elmúlt hetekben is emelkedett, de a termelők további árnövekedést várnak. Ennek alapja lehet, ha a szárazság tovább tart a nagyobb európai kukoricatermelő országokban, illetve Kanadában, mert akkor az közvetve árnövelő hatású lesz a búzapiacon is.

Lakatos úgy fogalmazott, az elmúlt időszak búzaár-emelkedésének az lesz a következménye, hogy augusztusban emelni fogják a liszt árát a malmok, körülbelül 5-10 százalékkal.  Vagyis mindez azzal jár, hogy a magyar családok augusztustól drágábban juthatnak hozzá a kenyérfélékhez és a pékárukhoz is.

Márpedig ezek a termékek nem hiányozhatnak a vacsora asztalról, legalábbis erre lehet következtetni a KSH adataiból. 2015-ben és 2016-ban is fejenként átlagosan 3,1 kilogramm kenyeret fogyasztottak a magyarok. A péksüti szintén szervesen a mindennapok része, 2015-ben fejenként átlagosan havonta 1,1, kilogrammot fogyasztottunk, tavaly pedig 1,2 kilogrammot. Havonta ezekre a termékekre átlagosan 3031 forintot költöttünk - egy kicsivel többet, mint tavalyelőtt. Kíváncsiak voltunk, a héten mennyiért juthatunk hozzá a slágertermékekhez, és milyen akciókkal várnak a nagyobb áruházak.

A Tescóban óriási a választék, ha pékáruról van szó. A 400 grammos, szeletelt Roberto durumkenyér 349 forint, a 4 darabos szezámmagos hamburgerzsemle 229, a szintén négydarabos hot-dog kifli pedig 219 forintba kerül. A 750 grammos Finom kenyér ára 129, a a 350 grammos Rozsos-négymagkeveréses kenyér 259 forintba kerül. A 120 grammos pizzás csónak darabjáért 99 forintot kérnek, a 140 grammos pizzaszeletért pedig 249 forintot kell fizetni.

A Sparban ezen a héten a vágott zsemlét 25 százalékkal olcsóbban adják, így darabja 29 forint. Az 500 grammos, élesztő nélküli teljes kiőrlésű tönköly kenyér ára 279, az 500 grammos vajas toast kenyér ára pedig 419 helyett most 299 forint. 20 százalékkal olcsóbban kaphatjuk meg a héten a 300 grammos Lavina kalácsot, így 239 forintba kerül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Auchanban az 500 grammos Rusztikus rozscipó 269, az 1 kilós Auchan finomliszt pedig 119 forint. Egy kilós félbarna kenyeret már 169 forintért vásárolhatunk. A 300 grammos sósperec 30 forinttal olcsóbb, 299 forintba kerül, ha pedig tésztára lenne szükségünk, akkor is éredemes betérni: a 750 grammos, 4 tojásos száraztészta most 209 forint.

A Lidlbena héten 28 százalékkal olcsóbban adják az óriás császárzsemlét, így darabja 49 forint, a 160 grammos réteslap 149 forint, a Betyár pogácsa darabja pedig 69 forintba kerül. A fonott kalács is akciós, most 299 forint helyett 199 forintért vásárolhatjuk meg. Itt is jó áron kaphatunk tésztát, ha például makarónit készítenénk a hétvégén, a Tiradell 4 tojásos tésztával jól járhatunk: fél kilóért mindössze 179 forintot kérnek.

Az Aldiban a héten 20 százalékkal olcsóbb a túrós táska, így 79 forintot kell fizetni darabjáért, a virslis táska darabja pedig 89 forint. A hétvégi levesbe jó lehet a csigatészta is. A 200 grammos kiszerelésű, 4 tojásos csigatészta 31 százalékkal olcsóbb ezen a héten, 129 forintba kerül. Ha vendégeket várunk, érdemes vásárolni sós pálcikát vagy sósperecet, a 450 grammos kiszerelésű ropogtatnivalót most 449 helyett 369 forintért vehetjük meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm