1 °C Budapest

Teszt: melyik a legjobb gyereksampon?

2017. március 22. 12:02

Vajon mennyire biztonságosak a gyermeksamponok? 30 terméket hasonlítottak össze, mutatjuk az eredményeket.

A lista élén végzett a Lavera Baba-Gyermek Neutral Fürdető és Sampon, az Alverde Baby Fürdető és Sampon, az Alterra 2in1 Baba tusfürdő és hajsampon, a Humphrey's Bőrnyugtató Kamilla Baba sampon és a Weleda Baby Calendula Fürdetőtej & Sampon is - derül ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének vizsgálataiból.

Ezek a termékek mind rendelkeznek ökominősítéssel, és a kritikus összetevők is kevésbé találhatóak meg bennük.

Az ár ebben az esetben sem feltétlenül irányadó. A legtöbb pontot elért termékek jellemzően a drágább samponok közül kerültek ki, de a felső egyharmadban szerepelt több átlagos áron (200 Ft/100ml) kapható termék is, míg a lista utolsó 10 helyezettjei között is találunk drágább termékeket akár 300-500Ft/100 ml áron is.

Az utolsó három helyen végzett a Baba Könnymentes Gyereksampon, az Ombia Hair Sampon Gyermekeknek és a Hymalaya Gyengéd Babasampon.  A termékek jelentős része tartalmazott felesleges kockázatot jelentő illatanyagot és kritikusnak mondható tartósítószert. Viszont pozitívum, hogy a korábban alkalmazott hormonális hatású parabén tartósítók már egyik termékben sincsenek benne.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

11 termékben megtalálható a szem- és bőrirritáló felületaktív anyag a Sodium Laureth Sulfate, 20 termékben a potenciálisan allergizáló hatású felületaktív anyag a Cocamidopropyl betaine. De gyakran alkalmaznak színezékeket is (8 termék), ezek veszélyessége vegyületenként változik, de ezeknél a termékeknél szükségessége erősen megkérdőjelezhető.

Szinte minden termék az EU-ban (Németországban) készült, csak két hazai gyártású sampont találtunk.

A termékeknek csak kis része, a harmincból nyolc termék rendelkezett független környezetvédelmi, állatvédelmi vagy egészség- és környezetvédelmi minősítő védjeggyel (pl. Natrue, Vegan).

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem