Készpénzes trükkel szívatja a BKK az utasokat

Készpénzes trükkel szívatja a BKK az utasokat

2016. szeptember 15. 15:04

Nem érdemes húszezres bankjeggyel fizetni a BKK automatáiban, mivel könnyen előfordulhat, hogy azt a gép tízezresként érzékeli. A BKK elnézést kért az érintettől, azonban visszatérítést nem kapott az utas a cégtől.

UPDATE:

A BKK közleményben válaszolt a cikkre:

Nem húszezres, hanem tízezres bankjeggyel fizetett a jegy- és bérletautomatánál az az utas, akinek levelét közölte a sajtó, azt állítva: tízezer forinttal megkárosította őt a BKK. Az utas állítását az automaták informatikai felügyeleti rendszerének jelentése is cáfolja; emellett az augusztus 14-i napon a Lehel téri automatáknál nemcsak ő, senki nem fizetett húszezer forintos bankjeggyel. Az automaták vásárlásbarát visszaadási szabályai szerint ha valaki 9500 forintos bérletet vásárol, nem is tud húszezer forintos bankjeggyel fizetni.

Augusztus 14-e délutánján 10 ezer forintot nyelt el a BKK lehel-téri jegy- és bérletkiadó automatája egy nőtől. Húszezressel fizetett, azonban a gép csupán 500 forintot adott neki vissza, pedig a bérletért csupán 9500 forintot kellett volna fizetni. Az esetet azonnal jelentette telefonon, azonban a vonal megszakadt, így levelet írt a vállalatnak - írja az ATV.hu.

A válaszra viszont 28 napot kellett várnia, azonban nem ez volt a legfelháborítóbb. A tájékoztatás szerint a gép úgy érzékelte, hogy tízezressel fizetett, így nem kap visszatérítést. Szerintük az automaták minden érvényben lévő fizetőeszközt elfogadnak, de az "ügyfelek védelmében" szabályozták a visszaadást. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy 20 ezressel csak akkor lehet fizetni az automatánál, ha a fizetendő eléri a 15005 forintot. Erről viszont az automatákon nem olvashatunk. Megnéztük egyébként a BKK honlapján is, de erről semmilyen információt nem találtunk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A BKK ugyan elnézést kért a kellemetlenségek miatt, azonban a visszatérítést nem kapta meg az utas, aki emiatt a Budapesti Békéltető Testülethez fordult panaszával. Ott egyébként számos hasonló eset miatt már folyik a vizsgálat a BKK ellen.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?