5 °C Budapest

Itt a nagy virsliteszt: tényleg az olcsó a legrosszabb?

Pénzcentrum
2015. december 28. 05:48

Hamarosan itt a szilveszter, a legtöbb magyar családban pedig ilyenkor hagyományosan virsli kerül az asztalra, jobbesetben sertéshúsból. A Pénzcentrum ezért most a virsliket vizsgálta meg közelebbről. Igyekeztünk jobbfajta, magasabb hústartalmú termékeket összeválogatni és ez az eredményekben is látszott, szinte mindegyik virsli jó pontokat zsebelt be.

Ez alkalommal 11-en összesen 10 féle roppanós virslit kóstoltunk végig. Az íz mellett kollégáinknak az állagot és a külcsínt kellett pontozni a vakteszten. Mindegyik szempontot 1-10-ig lehetett értékelni, így a nyertes terméknek akár 330 pont is összegyűlhetett volna.

A boltokból igyekeztünk a magasabb hústartalmú, roppanós sertés virsliket összegyűjteni - igaz ez az árukon is látszott. A legolcsóbb tesztelt virslinek 1 400 forint volt kilója, míg a legdrágábbnak majdnem 3 000.

Az összesített versenyben a Zimbo lett a nyertes 240 ponttal, de tőle nem sokkal maradt csak le a Kométa, aminek 239 pontot adtak tesztelőink.

Az ízversenyben a Lidl-ben kapható Pikok lett az első, állagok pontozásánál pedig az ALDI Bécsi virslije lett a befutó. Kritikából most sem volt hiány, akadt olyan virsli amit konzerv vagy műanyag ízűnek éreztek a tesztelők, de olyan is előfordult amire azt mondták, hogy jó roppanós.

{{EMBED:infogram_0_ar_ertek_virsli-5" title="ár-érték virsli}}

Az ár-érték arányban a legjobb a Baroni virsli lett, ami egyébként a legolcsóbb a tesztelt termékek között,  ennek ellenére az összesítésben is a mezőny első felében végzett. Ár-érték arányban pedig az utolsó helyre a legdrágább virsli, a Pick került.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi is a virsli pontosan?

Homogén metszéslapú, marha- és sertéshúsból, gyártási szalonna alapanyagból, esetleg sertés- és marhavágás melléktermékeiből készült húspépet tartalmazó, kis átmérőjű természetes bélbe vagy műbélbe töltött, főzéssel hőkezelt, füstölt, pározott formájú húskészítmény - olvasható Magyar Élelmiszerkönyvben.

Tesztelt termékeink:

  • 1, Bécsi virsli (ALDI) 400g/ 899 Ft
  • 2, Baroni (Lidl) 200g/ 279 Ft
  • 3, Pikok (Lidl) 500g/ 999 Ft
  • 4, Dulano (Lidl) 400g/ 899 Ft
  • 5, Linessa (Lidl) 400 g/ 899 Ft
  • 6, Zimbo 400g/ 899 Ft
  • 7, Bécsi virsli (CBA) 400g / 965 Ft
  • 8, Kométa 1000g/ 1999 Ft
  • 9, Pápai 400g / 599 Ft
  • 10, Pick 275g / 789 Ft

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?