24 °C Budapest
Alig találnak dolgozót a boltok, hiába vannak zárva vasárnap

Alig találnak dolgozót a boltok, hiába vannak zárva vasárnap

2015. szeptember 11. 11:45

Egyértelműen sikeres a vasárnapi zárva tartás bevezetése a kiskereskedelem szempontjából - véli a gazdasági államtitkár.

Az adatok egyértelműen bizonyítják, hogy a kereskedelmi forgalmat nem a pihenőnap, hanem a családok jövedelme határozza meg - mondta el Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Coop Rally második napján Hajdúdorogon, a Nagyhegyes Hús Kft. üzemében.

Glattfelder Béla szerint a Központi Statisztikai Hivatal adataiból egyértelműen kiderül, hogy 7,2 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom az előző évhez képest. Mint mondta, valószínűleg a pihenőnap bevezetésének olyan hatása is volt, hogy a kisebb boltok irányába terelte a kereskedelmi forgalmat.

Az államtitkár szerint az sem bizonyosodott be, hogy elbocsátásokkal járna a vasárnapi zárva tartás: úgy látja, sokkal inkább munkaerő-hiányról beszélhetünk az ágazatban. Hozzátette: jelenleg több, mint 5 500 a kiskereskedelemben a betöltetlen álláshelyek száma.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?