Hivatalos: itt épül az új magyar IKEA

2015. június 26. 13:34

Nem rúgta fel az IKEA terveit a vasárnapi boltzár, hamarosan megkezdhetik a 3. magyarországi áruház építését Soroksáron. Sőt, ha a külföldi tesztprogram beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor akár idehaza is megjelenhetnek az ún. "order and collection", azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontok - tudta meg a Pénzcentrum.

Bő egy éve jelentette be hivatalosan is az IKEA Magyarország, hogy Budapest XXIII. kerületében, a soroksári bevásárló-, és kereskedelmi központ területén építik majd fel a 3. magyar IKEA-áruházat. A fejlesztés várható ütemezéséről azonban a mai napig nincs konkrét információ. Az IKEA a sajtómegkeresésekre eddig sejtelmesen csak annyit árult el:

Az IKEA harmadik magyarországi áruházával kapcsolatban jelenleg nem tudunk további információval szolgálni, de amint megszületik a döntés az építési munkálatok kezdéséről, ill. a nyitás tervezett dátumáról, küldjük majd az erről szóló tájékoztatást.

A bejelentés óta azonban sok víz lefolyt a Dunán: ugyan a 2013 januárjától érvényben lévő adóváltozásokkal (az iparűzési adó levonhatóságának sávos korlátozása érzékenyen érinthette az áruházláncot) már számolhatott az IKEA az új áruház megvalósíthatóságánál, de az idei évben debütált kötelező vasárnapi boltzáral már aligha. Mindezek fényében üdítő, hogy az IKEA Magyarország továbra is elkötelezett a projekt mellett; a Pénzcentrum megkeresésére elmondták:

"Az IKEA továbbra is elkötelezett a magyar piac iránt, és a vasárnapi zárva tartás intézménye nem befolyásolja a harmadik áruházzal kapcsolatos terveinket."

"Order and collection"

Az elmúlt napokban kapott szárnyra a hír, miszerint új kereskedelmi koncepcióval jelenne meg a nemzetközi piacon az IKEA. Mivel a fogyasztók szerint az áruházlánc egységei gyakran túl messze vannak, ezért a bútorlánc, tesztjelleggel ún. "order and collection", azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontokat nyitna.

A kísérleti üzleteket Norvégiában, Spanyolországban Finnországban és Nagy Britanniában tesztelik majd. A városközponthoz közelebb eső egységekben a vásárlók megismerkedhetnek a termékskálával, egyeztethetnek lakberendezőkkel, leadhatják és fel is vehetik rendeléseiket. De A boltokban természetesen kávézó is lenne, ahol vélhetően a híres/hírhedt húsgolyót is lehet majd kapni.

A kisebb áruházi egységek tesztprogram-jelleggel működnek majd Nagy-Britanniában, akárcsak Spanyolországban, Norvégiában vagy Finnországban. A magyarországi IKEA jelenleg nem tervezi kisebb áruházi egységek létrehozását

- tudtuk meg az IKEA Magyarországtól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Viszont a bútorlánc hazai vezetése szerint, ha a külföldi tesztprogram beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor akár idehaza is megjelenhetnek az ehhez hasonló kisebb egységek.

"Az említett pilot programok eredményei alapján Magyarországon is meg fogjuk vizsgálni ezt a lehetőséget"

- mondták el a Pénzcentrum megkeresésére.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm