Hivatalos: itt épül az új magyar IKEA

Hivatalos: itt épül az új magyar IKEA

2015. június 26. 13:34

Nem rúgta fel az IKEA terveit a vasárnapi boltzár, hamarosan megkezdhetik a 3. magyarországi áruház építését Soroksáron. Sőt, ha a külföldi tesztprogram beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor akár idehaza is megjelenhetnek az ún. "order and collection", azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontok - tudta meg a Pénzcentrum.

Bő egy éve jelentette be hivatalosan is az IKEA Magyarország, hogy Budapest XXIII. kerületében, a soroksári bevásárló-, és kereskedelmi központ területén építik majd fel a 3. magyar IKEA-áruházat. A fejlesztés várható ütemezéséről azonban a mai napig nincs konkrét információ. Az IKEA a sajtómegkeresésekre eddig sejtelmesen csak annyit árult el:

Az IKEA harmadik magyarországi áruházával kapcsolatban jelenleg nem tudunk további információval szolgálni, de amint megszületik a döntés az építési munkálatok kezdéséről, ill. a nyitás tervezett dátumáról, küldjük majd az erről szóló tájékoztatást.

A bejelentés óta azonban sok víz lefolyt a Dunán: ugyan a 2013 januárjától érvényben lévő adóváltozásokkal (az iparűzési adó levonhatóságának sávos korlátozása érzékenyen érinthette az áruházláncot) már számolhatott az IKEA az új áruház megvalósíthatóságánál, de az idei évben debütált kötelező vasárnapi boltzáral már aligha. Mindezek fényében üdítő, hogy az IKEA Magyarország továbra is elkötelezett a projekt mellett; a Pénzcentrum megkeresésére elmondták:

"Az IKEA továbbra is elkötelezett a magyar piac iránt, és a vasárnapi zárva tartás intézménye nem befolyásolja a harmadik áruházzal kapcsolatos terveinket."

"Order and collection"

Az elmúlt napokban kapott szárnyra a hír, miszerint új kereskedelmi koncepcióval jelenne meg a nemzetközi piacon az IKEA. Mivel a fogyasztók szerint az áruházlánc egységei gyakran túl messze vannak, ezért a bútorlánc, tesztjelleggel ún. "order and collection", azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontokat nyitna.

A kísérleti üzleteket Norvégiában, Spanyolországban Finnországban és Nagy Britanniában tesztelik majd. A városközponthoz közelebb eső egységekben a vásárlók megismerkedhetnek a termékskálával, egyeztethetnek lakberendezőkkel, leadhatják és fel is vehetik rendeléseiket. De A boltokban természetesen kávézó is lenne, ahol vélhetően a híres/hírhedt húsgolyót is lehet majd kapni.

A kisebb áruházi egységek tesztprogram-jelleggel működnek majd Nagy-Britanniában, akárcsak Spanyolországban, Norvégiában vagy Finnországban. A magyarországi IKEA jelenleg nem tervezi kisebb áruházi egységek létrehozását

- tudtuk meg az IKEA Magyarországtól.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Viszont a bútorlánc hazai vezetése szerint, ha a külföldi tesztprogram beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor akár idehaza is megjelenhetnek az ehhez hasonló kisebb egységek.

"Az említett pilot programok eredményei alapján Magyarországon is meg fogjuk vizsgálni ezt a lehetőséget"

- mondták el a Pénzcentrum megkeresésére.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25