Hatalmas újítás a budapesti IMAX-moziban

Hatalmas újítás a budapesti IMAX-moziban

2015. június 8. 15:36

Olyan újítást jelentett be a legnagyobb magyar mozihálózat, amire régóta vártak a hardcore filmrajongók: igaz, kicsi macera azért lesz vele. 

Ezentúl külön 3D-s szemüveget kell vásárolni az IMAX teremhez - tájékoztatott hivatalos Facebook-oldalán a termet működtető Cinema City.

A bejelentés szerint a nézők jelezték, hogy túl karcosak azok a szemüvegek, amiket eddig adtak a 3D-s IMAX-filmekhez, ezért itt is külön kell majd vásárolni (felnőtt és gyermek méretben, 290 forintért).

Fotó: Cinema City

A speciális IMAX-terem a legnagyobb moziteremnek számít Magyarországon, egy található belőle Budapesten. A mozi vásznának magassága 18 méter, a vászon 24 méter széles.

Az itt vetített filmek egy része 3D-s: a vetítési technológia azonban jelentősen különbözik attól, amivel a klasszikus 3D-s mozitermekben találkozhatunk. Az IMAX 3D-filmekhez eddig speciális szemüveget adott az üzemeltető, amit a film végén a nézőnek vissza kellett adni, majd egy tisztítási eljárás után ismét hasznosították.

A bejelentés szerint mostantól minden nézőnek saját IMAX 3D szemüveget kell vásárolni:

ezt azonban más 3D-s termekben nem lehet majd használni (az eltérő vetítési technológia miatt).

A Pénzcentrumot a Cinema City arról tájékoztatta, hogy az újrahasznosítható szemüvegek bevezetését maga az IMAX Corporation szorgalmazta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az új IMAX szemüveg teljes mértékben le fogja váltani (a Jurassic World premierjével - tehát már ezen a héten) a régi fajta szemüveget, ez utóbbit kivonják a forgalomból,

vagyis nem opciós a választás.

Oda kell tehát figyelni a jegyvásárláskor, hogy rendelkezik-e már a néző ezzel az újfajta szemüveggel. Ha nem,

akkor első alkalommal szemüveggel együtt kell megvennie a jegyet a kiválasztott filmre az IMAX terembe is.

Ugyanúgy működik egyébként a jegyvásárlás, mint egy másik 3D vetítéskor: amennyiben van már ilyen újrahasznosítható IMAX szemüvege a nézőnek (és azt magával is hozta), akkor 290 forinttal kevesebbet kell fizetnie a jegyért. De ha esetleg elfelejtette elhozni, ellenben a jegyét mondjuk online megvásárolta, akkor is tud csak szemüveget venni majd a pénztárban.


Tehát ha IMAX 3D filmet szeretnénk nézni, ilyen újfajta szemüveg kell majd. A szemüveg szárán IMAX felirat van, így elég jól meg lehet különböztetni a hagyományos 3D-s szemüvegtől. De első időben mint a pénztárban, mind a terembe engedéskor rá fognak erre kérdezni a mozi munkatársai.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?