23 °C Budapest

Hatalmas újítás a budapesti IMAX-moziban

2015. június 8. 15:36

Olyan újítást jelentett be a legnagyobb magyar mozihálózat, amire régóta vártak a hardcore filmrajongók: igaz, kicsi macera azért lesz vele. 

Ezentúl külön 3D-s szemüveget kell vásárolni az IMAX teremhez - tájékoztatott hivatalos Facebook-oldalán a termet működtető Cinema City.

A bejelentés szerint a nézők jelezték, hogy túl karcosak azok a szemüvegek, amiket eddig adtak a 3D-s IMAX-filmekhez, ezért itt is külön kell majd vásárolni (felnőtt és gyermek méretben, 290 forintért).

Fotó: Cinema City

A speciális IMAX-terem a legnagyobb moziteremnek számít Magyarországon, egy található belőle Budapesten. A mozi vásznának magassága 18 méter, a vászon 24 méter széles.

Az itt vetített filmek egy része 3D-s: a vetítési technológia azonban jelentősen különbözik attól, amivel a klasszikus 3D-s mozitermekben találkozhatunk. Az IMAX 3D-filmekhez eddig speciális szemüveget adott az üzemeltető, amit a film végén a nézőnek vissza kellett adni, majd egy tisztítási eljárás után ismét hasznosították.

A bejelentés szerint mostantól minden nézőnek saját IMAX 3D szemüveget kell vásárolni:

ezt azonban más 3D-s termekben nem lehet majd használni (az eltérő vetítési technológia miatt).

A Pénzcentrumot a Cinema City arról tájékoztatta, hogy az újrahasznosítható szemüvegek bevezetését maga az IMAX Corporation szorgalmazta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az új IMAX szemüveg teljes mértékben le fogja váltani (a Jurassic World premierjével - tehát már ezen a héten) a régi fajta szemüveget, ez utóbbit kivonják a forgalomból,

vagyis nem opciós a választás.

Oda kell tehát figyelni a jegyvásárláskor, hogy rendelkezik-e már a néző ezzel az újfajta szemüveggel. Ha nem,

akkor első alkalommal szemüveggel együtt kell megvennie a jegyet a kiválasztott filmre az IMAX terembe is.

Ugyanúgy működik egyébként a jegyvásárlás, mint egy másik 3D vetítéskor: amennyiben van már ilyen újrahasznosítható IMAX szemüvege a nézőnek (és azt magával is hozta), akkor 290 forinttal kevesebbet kell fizetnie a jegyért. De ha esetleg elfelejtette elhozni, ellenben a jegyét mondjuk online megvásárolta, akkor is tud csak szemüveget venni majd a pénztárban.


Tehát ha IMAX 3D filmet szeretnénk nézni, ilyen újfajta szemüveg kell majd. A szemüveg szárán IMAX felirat van, így elég jól meg lehet különböztetni a hagyományos 3D-s szemüvegtől. De első időben mint a pénztárban, mind a terembe engedéskor rá fognak erre kérdezni a mozi munkatársai.

NEKED AJÁNLJUK
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 28. 10:19
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM