2 °C Budapest

Hatalmas újítás a budapesti IMAX-moziban

2015. június 8. 15:36

Olyan újítást jelentett be a legnagyobb magyar mozihálózat, amire régóta vártak a hardcore filmrajongók: igaz, kicsi macera azért lesz vele. 

Ezentúl külön 3D-s szemüveget kell vásárolni az IMAX teremhez - tájékoztatott hivatalos Facebook-oldalán a termet működtető Cinema City.

A bejelentés szerint a nézők jelezték, hogy túl karcosak azok a szemüvegek, amiket eddig adtak a 3D-s IMAX-filmekhez, ezért itt is külön kell majd vásárolni (felnőtt és gyermek méretben, 290 forintért).

Fotó: Cinema City

A speciális IMAX-terem a legnagyobb moziteremnek számít Magyarországon, egy található belőle Budapesten. A mozi vásznának magassága 18 méter, a vászon 24 méter széles.

Az itt vetített filmek egy része 3D-s: a vetítési technológia azonban jelentősen különbözik attól, amivel a klasszikus 3D-s mozitermekben találkozhatunk. Az IMAX 3D-filmekhez eddig speciális szemüveget adott az üzemeltető, amit a film végén a nézőnek vissza kellett adni, majd egy tisztítási eljárás után ismét hasznosították.

A bejelentés szerint mostantól minden nézőnek saját IMAX 3D szemüveget kell vásárolni:

ezt azonban más 3D-s termekben nem lehet majd használni (az eltérő vetítési technológia miatt).

A Pénzcentrumot a Cinema City arról tájékoztatta, hogy az újrahasznosítható szemüvegek bevezetését maga az IMAX Corporation szorgalmazta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az új IMAX szemüveg teljes mértékben le fogja váltani (a Jurassic World premierjével - tehát már ezen a héten) a régi fajta szemüveget, ez utóbbit kivonják a forgalomból,

vagyis nem opciós a választás.

Oda kell tehát figyelni a jegyvásárláskor, hogy rendelkezik-e már a néző ezzel az újfajta szemüveggel. Ha nem,

akkor első alkalommal szemüveggel együtt kell megvennie a jegyet a kiválasztott filmre az IMAX terembe is.

Ugyanúgy működik egyébként a jegyvásárlás, mint egy másik 3D vetítéskor: amennyiben van már ilyen újrahasznosítható IMAX szemüvege a nézőnek (és azt magával is hozta), akkor 290 forinttal kevesebbet kell fizetnie a jegyért. De ha esetleg elfelejtette elhozni, ellenben a jegyét mondjuk online megvásárolta, akkor is tud csak szemüveget venni majd a pénztárban.


Tehát ha IMAX 3D filmet szeretnénk nézni, ilyen újfajta szemüveg kell majd. A szemüveg szárán IMAX felirat van, így elég jól meg lehet különböztetni a hagyományos 3D-s szemüvegtől. De első időben mint a pénztárban, mind a terembe engedéskor rá fognak erre kérdezni a mozi munkatársai.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem