Itt a vasárnapi boltzár újabb nagy nyertese

2015. március 18. 13:01

A vasárnapi zárva tartás a webshopokra terelheti a játék vásárlókat - véli a Formatex Kft. A Játéksziget bolthálózatot üzemeltető társaság adatai szerint például gyerekenként 5000 forint körül költenek magyarok húsvéti játékra.

A Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex Kft. tapasztalatai azt mutatják, hogy a válság alatt a családok egyre kevesebbet költöttek játékra. A cég vezetője, Borhi János szerint azonban pozitív fordulatot hozott a 2014-es karácsonyi szezon, ugyanis mintegy 10 százalékos növekedéssel zárta az évet a Játéksziget hálózat; 1,4 milliárd forintos nettó forgalmat realizálva divízió szinten.

Húsvétkor 125 millió forintos nettó forgalmat várnak. Március közepétől egyik Játéksziget üzlet sem nyit ki a hét utolsó napján, ezért kérdőíves kutatással, több mint ezer vásárlót kérdeztek meg arról, hogy vasárnap helyett mikorra tervezik időzíteni a játékvásárlást. A válaszadók mintegy 64 százaléka mondta azt, hogy webshopon keresztül fogja intézni a vásárlást, közel negyedük szombaton, húsz százalékuk hétköznap napközben, 13,82 százalékuk pedig hét közben a meghosszabbított nyitva tartás alatt szándékozik megvenni a gyerekeknek a játékokat.

A bevásárlóközpontok többsége, mint a budapesti, győri, pécsi, debreceni Árkád és a budai Mom Park kötelezik az üzleteket a csütörtöki, pénteki, szombati hosszabbított nyitva tartásra este 10 óráig. A budapesti WestEnd és a Mammut azonban nem tesz kötelezővé hosszított nyitva tartást.

A kérdőív kitöltőinek 42 százaléka táblás játékokat vásárolna legszívesebben húsvétra, építőjátékot a válaszadók 38 százaléka venne, ügyességi és sportjátékot 33,54 százalék, kézműves és barkács játékokkal pedig harminc százalékuk örvendeztetné meg gyermekét, babás-állatos szerepjátékra pedig közel húsz százalék költene. A távirányítós játékok és a kütyük, mobiltelefonok, táblagépek a szülők 15-16 százalékának körében népszerű húsvéti ajándékok.

Egy-egy gyereknek a legtöbben (43,66%) 2 és 5 ezer forint közötti értékű játékot vásárolnak húsvétra, de a válaszadók negyede 5-7500 forint közé teszi az egy-egy csemetére költhető összeget, 16 százalék pedig úgy gondolja, inkább 1000-2000 forintot költ gyerekenként. A válaszadók 35 százaléka szerint a gyerekek 500 forint körüli locsolópénzzel térnek haza, de 18 százalékuk úgy tudja, hogy akár 2-5 ezer, vagy 5-7500 forint is lapulhat a zsebükben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az értékesítés felfutása a húsvét előtti utolsó hétre várható, ráadásul az éves forgalomnak akár 16-20 százalékát is jelentheti. Az idei év legnépszerűbb játékai szerintünk húsvétkor a nyuszis, kisállatos Sylvanian Families új csomagjai, valamint a tapadó, ragadó, nyúló, tornázó Magnó Arc nevű mágneses figurák lesznek, majd a jó idő közeledtével a különleges, megfogható és pattogtatható buborékok

- tette hozzá Borhi János, ügyvezető.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?