16 °C Budapest
Kiderült, mit gondol a nép a vasárnapi zárva tartásról + videó

Kiderült, mit gondol a nép a vasárnapi zárva tartásról + videó

2014. november 12. 17:32

"Olvastam(!) a tévében, hogy nem lesznek elbocsátások." Vásárlókat kérdeztek egy hipermarket parkolójában, mit gondolnak a vasárnapi zárva tartásról.

Nemcsak az élelmiszerboltok, de az IKEA sem lesz nyitva vasárnap, ha elfogadják a KDNP javaslatát. Tényleg az tartja össze a családokat, ha hétköznap kell bevásárolni - tette fel a kérdést az Index stábja egy hipermarket parkolójában.

A KDNP államtitkárát a videóban arról is kérdezték, lehet-e tömeges elbocsátásokra számítani a szektorban a törvény bevezetését követően. Rétvári Bence szerint:

A kereskedelmi szövetség adatai szerint nem lesz szükség arra, hogy bárkit elbocsájtsanak.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonban korábban az RTL Híradónak úgy nyilatkozott, hogy

15-20 ezer alkalmazottat kellene elbocsátani.

Az államtitkár szerint egyébként azért sem valószínű a tömeges elbocsátás, mivel:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

a két nagy forgalmú nap a szerda és a szombat, ekkor intézik az emberek a többségét a bevásárlásoknak; a vasárnap pedig eltörpül ezek mellett a napok mellett.

- idézte az államtitkár a Pénzcentrum birtokába került friss tanulmányt.

Azt ugyanakkor Rétvári Bence elfelejtette hozzátenni, hogy a tanulmány kizárólag az FMCG-forgalom (fogyasztási cikkek piaca, tehát az IKEA vagy a Saturn által forgalmazott termékek nem tartoznak ide) megoszlásával foglalkozik. Erre egyébként felhívtuk olvasóink figyelmét cikkünkben is!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?