11 °C Budapest

Jelentősen változhat a termékek címkézése

Pénzcentrum
2014. április 22. 19:00

Kötelezővé tenné a "Made in" felirat, vagyis a származási ország feltüntetését az unió piacán forgalmazott termékeken az Európai Parlament. A cél, hogy könnyebben lehessen nyomon követni a termékeket - mondta InfoRádiónak Gulyás Emese, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete évek óta különböző kutatásokat és felméréseket készít arról, hogy milyen szempontok befolyásolják a vásárlók szokásait, ezen belül rendszeresen megkérdezzük a származási hellyel kapcsolatos információkat - mondta Gulyás Emese.

Mint mondta: "a legutóbbi kutatásból az derült ki, hogy az emberek háromnegyedének fontos a termék származási helye, pontosan az volt a kérdésünk: mennyire fontos, hogy a vásárlással támogassa a magyar gazdaságot."

Hozzátette: "a származási hely tehát fontos információt hordozhat a fogyasztók számára, de az is fontos, hogy ez a szempont hol érvényesül az egyéb preferenciák mellett." "Valamennyire árnyalja a képet, hogy ezek ötödik-hatodik-hetedik helyen állnak egy vásárlói döntés meghozatalánál, a termék frissessége, minősége, kedvező ára és még az egészségesség is megelőzi a származási helyét" - ismertette a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa.

Gulyás Emese azt mondta: nehéz megmondani, változnak-e a vásárlói szokások a származási helyről szóló információk feltüntetésével, "mert átlagfogyasztóról egyre kevésbé beszélhetünk, jól elkülöníthető fogyasztói szegmensek vannak."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Vannak olyan csoportok, amelyeknek a termék iránti elköteleződését megingatja egy olyan információ, hogy például a közismerten magyar csokoládékat Csehországban, Romániában vagy Bulgáriában gyártják, és vannak olyan fogyasztói rétegek, amelyeknek más szempontok fontosak" - fogalmazott a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?