2 °C Budapest

Milliókat bukhatnak a Vörösmarty téri vásár árusai

Pénzcentrum
2013. november 8. 17:32

Komoly kár érte a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kézműveseit: már javában készültek az ünnepi időszakra, amikor szóltak nekik, hogy a korábbi évektől eltérően csak november végétől kezdhetnek árulni.

Jelentős kár érte a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kézműveseit: későn jelezték nekik ugyanis, hogy a korábbi évektől eltérően csak november végétől kezdhetnek árulni - értesült a hvg.hu. Ezt ugyanis már évek óta előírja egy kormányrendelet, ám eddig senki sem törődött vele, az új V. kerületi jegyző azonban mindenáron betartatná. A kézművesek többmilliós veszteségre számítanak a kiesett forgalom miatt.

Pedig a kézművesek már szeptemberben megkötötték a bérleti szerződéseket a fővárosi céggel, és többen kifizették a bérleti díjat. A cég a térre kikerülő faházakat november 15-től december 24-ig adta bérbe, és a szerződések megkötése után közel egy hónappal közölte a kézművesekkel, hogy két héttel rövidebb lesz a rendezvény.

A hvg.hu információi szerint a csúszás közvetlen oka, hogy az V. kerület júniusban hivatalba lépett jegyzője, Sélley Zoltán betartatná a vonatkozó jogszabályokat, vagyis azt a 2009-es kormányrendeletet, amely szerint a húsvéti, karácsonyi és szilveszteri ünnepek előtt csak 20 nappal korábban kezdhető meg az ünnephez kapcsolódó termékek árusítása közterületen.

A csúszás komoly károkat okoz az árusoknak, akik a hosszabb, 40 napos időtartamra készülve vásároltak nyersanyagot, és készítettek termékeket, de csak 28 napig árulhatnak majd. Volt olyan kézműves, aki a 40 napos bérleti szerződés miatt nem jelentkezett más vásárra.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03