Milliókat bukhatnak a Vörösmarty téri vásár árusai

Pénzcentrum
2013. november 8. 17:32

Komoly kár érte a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kézműveseit: már javában készültek az ünnepi időszakra, amikor szóltak nekik, hogy a korábbi évektől eltérően csak november végétől kezdhetnek árulni.

Jelentős kár érte a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kézműveseit: későn jelezték nekik ugyanis, hogy a korábbi évektől eltérően csak november végétől kezdhetnek árulni - értesült a hvg.hu. Ezt ugyanis már évek óta előírja egy kormányrendelet, ám eddig senki sem törődött vele, az új V. kerületi jegyző azonban mindenáron betartatná. A kézművesek többmilliós veszteségre számítanak a kiesett forgalom miatt.

Pedig a kézművesek már szeptemberben megkötötték a bérleti szerződéseket a fővárosi céggel, és többen kifizették a bérleti díjat. A cég a térre kikerülő faházakat november 15-től december 24-ig adta bérbe, és a szerződések megkötése után közel egy hónappal közölte a kézművesekkel, hogy két héttel rövidebb lesz a rendezvény.

A hvg.hu információi szerint a csúszás közvetlen oka, hogy az V. kerület júniusban hivatalba lépett jegyzője, Sélley Zoltán betartatná a vonatkozó jogszabályokat, vagyis azt a 2009-es kormányrendeletet, amely szerint a húsvéti, karácsonyi és szilveszteri ünnepek előtt csak 20 nappal korábban kezdhető meg az ünnephez kapcsolódó termékek árusítása közterületen.

A csúszás komoly károkat okoz az árusoknak, akik a hosszabb, 40 napos időtartamra készülve vásároltak nyersanyagot, és készítettek termékeket, de csak 28 napig árulhatnak majd. Volt olyan kézműves, aki a 40 napos bérleti szerződés miatt nem jelentkezett más vásárra.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem