12 °C Budapest

Milliókat bukhatnak a Vörösmarty téri vásár árusai

Pénzcentrum
2013. november 8. 17:32

Komoly kár érte a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kézműveseit: már javában készültek az ünnepi időszakra, amikor szóltak nekik, hogy a korábbi évektől eltérően csak november végétől kezdhetnek árulni.

Jelentős kár érte a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kézműveseit: későn jelezték nekik ugyanis, hogy a korábbi évektől eltérően csak november végétől kezdhetnek árulni - értesült a hvg.hu. Ezt ugyanis már évek óta előírja egy kormányrendelet, ám eddig senki sem törődött vele, az új V. kerületi jegyző azonban mindenáron betartatná. A kézművesek többmilliós veszteségre számítanak a kiesett forgalom miatt.

Pedig a kézművesek már szeptemberben megkötötték a bérleti szerződéseket a fővárosi céggel, és többen kifizették a bérleti díjat. A cég a térre kikerülő faházakat november 15-től december 24-ig adta bérbe, és a szerződések megkötése után közel egy hónappal közölte a kézművesekkel, hogy két héttel rövidebb lesz a rendezvény.

A hvg.hu információi szerint a csúszás közvetlen oka, hogy az V. kerület júniusban hivatalba lépett jegyzője, Sélley Zoltán betartatná a vonatkozó jogszabályokat, vagyis azt a 2009-es kormányrendeletet, amely szerint a húsvéti, karácsonyi és szilveszteri ünnepek előtt csak 20 nappal korábban kezdhető meg az ünnephez kapcsolódó termékek árusítása közterületen.

A csúszás komoly károkat okoz az árusoknak, akik a hosszabb, 40 napos időtartamra készülve vásároltak nyersanyagot, és készítettek termékeket, de csak 28 napig árulhatnak majd. Volt olyan kézműves, aki a 40 napos bérleti szerződés miatt nem jelentkezett más vásárra.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem