Tesco-torzó a magyar kisvárosban: marad a csontváz?

Pénzcentrum
2013. október 1. 11:34

Jövőre sem építi tovább 2010-ben félbehagyott csongrádi áruházát a Tesco.

"Bevásárlóközpont" - olvasható a csongrádi elkerülő út mellett a táblán, a nyíl a Tesco Áruház betonvázára mutat. Csak a Magyar Közút ilyen optimista, ami az üzlet megnyitását illeti, hiszen a félbemaradt építkezés folytatásáról évek óta nincs hír. Az önkormányzat időnként érdeklődik a Tesco-Global Áruházak Zrt.-nél, de választ nem kap - írja a Délmagyar.hu.

Az áruházlánc a lappal azt közölte, hogy "a vállalat elkötelezettsége töretlen a magyar piac és a hazai fogyasztók iránt", ám a cég a fejlesztések irányát "a vásárlói igényekhez igazítja. Ennek a felülvizsgálatnak a csongrádi beruházás is része, de a megkezdett építkezés folytatása jelenleg nincs napirenden".

Fotó: delmagyar.hu


A Magyarországon 22 ezer embert foglalkoztató brit áruházlánc annak idején 100 új munkahelyet ígért Csongrádon, és 2010 karácsonyára nyitotta volna meg a város szélén 3000 négyzetméteres áruházát. A közel 1 milliárdos beruházás először azért csúszott, mert a területről kiderült, vizenyős, aztán a kivitelezővel is vitába bonyolódott az építtető. Egy ideig őrizték a területet, ma már nem, de nincs is mit elvinni onnan. Az építési engedély 2015 májusáig szól.

A vállalat korábbi közlése szerint tavaly 4 új üzlettel, köztük 3 Expressz bolttal és egy hipermarkettel bővített a Tesco Magyarországon. A lánc 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?