20 °C Budapest

Tesco-torzó a magyar kisvárosban: marad a csontváz?

Pénzcentrum
2013. október 1. 11:34

Jövőre sem építi tovább 2010-ben félbehagyott csongrádi áruházát a Tesco.

"Bevásárlóközpont" - olvasható a csongrádi elkerülő út mellett a táblán, a nyíl a Tesco Áruház betonvázára mutat. Csak a Magyar Közút ilyen optimista, ami az üzlet megnyitását illeti, hiszen a félbemaradt építkezés folytatásáról évek óta nincs hír. Az önkormányzat időnként érdeklődik a Tesco-Global Áruházak Zrt.-nél, de választ nem kap - írja a Délmagyar.hu.

Az áruházlánc a lappal azt közölte, hogy "a vállalat elkötelezettsége töretlen a magyar piac és a hazai fogyasztók iránt", ám a cég a fejlesztések irányát "a vásárlói igényekhez igazítja. Ennek a felülvizsgálatnak a csongrádi beruházás is része, de a megkezdett építkezés folytatása jelenleg nincs napirenden".

Fotó: delmagyar.hu


A Magyarországon 22 ezer embert foglalkoztató brit áruházlánc annak idején 100 új munkahelyet ígért Csongrádon, és 2010 karácsonyára nyitotta volna meg a város szélén 3000 négyzetméteres áruházát. A közel 1 milliárdos beruházás először azért csúszott, mert a területről kiderült, vizenyős, aztán a kivitelezővel is vitába bonyolódott az építtető. Egy ideig őrizték a területet, ma már nem, de nincs is mit elvinni onnan. Az építési engedély 2015 májusáig szól.

A vállalat korábbi közlése szerint tavaly 4 új üzlettel, köztük 3 Expressz bolttal és egy hipermarkettel bővített a Tesco Magyarországon. A lánc 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?