-2 °C Budapest

Tesco-torzó a magyar kisvárosban: marad a csontváz?

Pénzcentrum
2013. október 1. 11:34

Jövőre sem építi tovább 2010-ben félbehagyott csongrádi áruházát a Tesco.

"Bevásárlóközpont" - olvasható a csongrádi elkerülő út mellett a táblán, a nyíl a Tesco Áruház betonvázára mutat. Csak a Magyar Közút ilyen optimista, ami az üzlet megnyitását illeti, hiszen a félbemaradt építkezés folytatásáról évek óta nincs hír. Az önkormányzat időnként érdeklődik a Tesco-Global Áruházak Zrt.-nél, de választ nem kap - írja a Délmagyar.hu.

Az áruházlánc a lappal azt közölte, hogy "a vállalat elkötelezettsége töretlen a magyar piac és a hazai fogyasztók iránt", ám a cég a fejlesztések irányát "a vásárlói igényekhez igazítja. Ennek a felülvizsgálatnak a csongrádi beruházás is része, de a megkezdett építkezés folytatása jelenleg nincs napirenden".

Fotó: delmagyar.hu


A Magyarországon 22 ezer embert foglalkoztató brit áruházlánc annak idején 100 új munkahelyet ígért Csongrádon, és 2010 karácsonyára nyitotta volna meg a város szélén 3000 négyzetméteres áruházát. A közel 1 milliárdos beruházás először azért csúszott, mert a területről kiderült, vizenyős, aztán a kivitelezővel is vitába bonyolódott az építtető. Egy ideig őrizték a területet, ma már nem, de nincs is mit elvinni onnan. Az építési engedély 2015 májusáig szól.

A vállalat korábbi közlése szerint tavaly 4 új üzlettel, köztük 3 Expressz bolttal és egy hipermarkettel bővített a Tesco Magyarországon. A lánc 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm