27 °C Budapest

Kamu volt az árelőny? A hatóság már vizsgálódik!

Pénzcentrum
2013. szeptember 14. 11:08

Olcsóbb, mint mások! Ezt sugallta reklámjaiban az Auchan. Csakhogy a hirdetések a versenyhatóság gyanúja szerint megtévesztőek voltak.

Törvényt sértett és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott az Auchan- gyanítja a Gazdasági Versenyhivatal. A hipermarketlánc áruházaiban olyan reklámtáblákat helyezett el, melyeken saját és más üzletekben vásárolt termékek árait hasonlította össze, hogy ezzel bizonyítsa vevőinek, mennyivel olcsóbb versenytársainál.

Csakhogy a GVH gyanúja szerint "nem azonos szükségleteket kielégítő árukat hasonlított össze, s nem tárgyilagosan hasonlította össze az áruházak termékeit, illetve azok árát, így az árelőnyt sem. Ezen túlmenően a reklámtáblákon vélhetően megtévesztő tájékoztatásokat közölt az áruk jellemző tulajdonságairól, illetve a vásárlások során elérhető árelőny mértékéről is."

A versenyhatóság augusztus 9. óta vizsgálja az ügyet, de közleményében hangsúlyozta: az eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A vizsgálat legkorábban 3 hónap múlva fejeződhet be.

Az Auchan egy évvel ezelőtt kapott legutóbb büntetést a GVH-tól. A hatóság 10 millió forint bírság megfizetésére kötelezte az áruházláncot, mert az nemzeti színekkel, magyaros motívumokkal hirdette néhány termékét, ám azok magyar eredetét nem tudta igazolni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm