Kamu volt az árelőny? A hatóság már vizsgálódik!

Pénzcentrum
2013. szeptember 14. 11:08

Olcsóbb, mint mások! Ezt sugallta reklámjaiban az Auchan. Csakhogy a hirdetések a versenyhatóság gyanúja szerint megtévesztőek voltak.

Törvényt sértett és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott az Auchan- gyanítja a Gazdasági Versenyhivatal. A hipermarketlánc áruházaiban olyan reklámtáblákat helyezett el, melyeken saját és más üzletekben vásárolt termékek árait hasonlította össze, hogy ezzel bizonyítsa vevőinek, mennyivel olcsóbb versenytársainál.

Csakhogy a GVH gyanúja szerint "nem azonos szükségleteket kielégítő árukat hasonlított össze, s nem tárgyilagosan hasonlította össze az áruházak termékeit, illetve azok árát, így az árelőnyt sem. Ezen túlmenően a reklámtáblákon vélhetően megtévesztő tájékoztatásokat közölt az áruk jellemző tulajdonságairól, illetve a vásárlások során elérhető árelőny mértékéről is."

A versenyhatóság augusztus 9. óta vizsgálja az ügyet, de közleményében hangsúlyozta: az eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A vizsgálat legkorábban 3 hónap múlva fejeződhet be.

Az Auchan egy évvel ezelőtt kapott legutóbb büntetést a GVH-tól. A hatóság 10 millió forint bírság megfizetésére kötelezte az áruházláncot, mert az nemzeti színekkel, magyaros motívumokkal hirdette néhány termékét, ám azok magyar eredetét nem tudta igazolni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?