Lottósorsolás: nem kellett senkinek 1,3 milliárd forint

Pénzcentrum
2013. augusztus 10. 08:02

Bár az Ötöslottón továbbra sincs telitalálat - szombat este 2 milliárd 112 millió forintot sorsolnak -, a Hatoslottón múlt héten elvitték minden idők 3. legnagyobb főnyereményét. A nyertes ezúttal is 90 napig jelentkezhet nyereményéért, utána bukja a jackpotot. Bár meglepő, de időnként ez is előfordul. Évekkel ezelőtt történt meg például, hogy 430 millió forintért nem jelentkezett egy Ötöslottó-nyertes. Tavaly pedig összesen 1,3 milliárd forintnyi nyeremény ragadt bent a rendszerben.

Élőben közvetítjük a sorsolást!
A Pénzcentrum.hu ezen a játékhéten is élőben közvetíti a sorsolást. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a 2 milliárd 112 millió forintos főnyereményt.

Továbbra sincs telitalálat az Ötöslottón. A szombati sorsoláson, 19 heti halmozódás után már 2 milliárd 112 millió forintért izgulhatnak a hazai szerencsevadászok. A hatalmas főnyeremény természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Mint ahogy az grafikonunkon is látszik, halmozódás idején, hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve a különböző akciók is megdobják az értékesítési mutatókat. A 31. játékhéten összesen több mint 4,8 millió Ötöslottó alapjátékot adtak fel a lottózókban. Ez több mint 300 ezer alapjátékkal haladja meg a 30. heti eladásokat, ráadásul múlt héten akciós időszak sem volt.

A Hatoslottón viszont már múlt héten nyertest avattak. A 31. játékhéten megütötték minden idők 3. legnagyobb Hatoslottó főnyereményét. A hat kisorsolt nyerőszámot (9; 24; 25; 27; 39; 45) egyetlen játékosnak sikerült eltalálnia, melyért 1 milliárd 267 millió 435 ezer 670 forint üti majd a markát. A Szerencsejáték Zrt. lapunk megkeresésére elmondta: "A nyertessel kapcsolatban annyit árulhatunk el, hogy az ország nyugati fele izgulhat most a Hatoslottó szelvénnyel a zsebében." Felhívták ugyanakkor a figyelmet, a nyertes anonimitása védelmében további részleteket nem közölnek senkivel. A nyertesnek 90 napja van nyereménye átvételére.


Tavaly 1,3 milliárd forint nem kellett senkinek!

A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött tájékoztatása szerint általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, az át nem vett nagynyeremény meglehetősen ritka - bár fordult már elő ilyen is. Évekkel ezelőtt történt meg például, hogy 430 millió forintért nem jelentkezett egy Ötöslottó-nyertes. Amennyiben a 2012-es statisztikákat nézzük kiderül, hogy tavaly 112 milliárd forint nyeremény kifizetése mellett, 1,3 milliárd forintnyi nyereményért nem jelentkeztek a játékosok. A legnagyobb fel nem vett nyeremény tavaly 20 millió forint volt.

Mi lesz az át nem vett nyereményekkel?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mint ismert, a nyeremények a sorsolás (vagy - fogadások esetében - a megfogadott legkésőbb befejeződő fogadási esemény) napjától számított 90 napig vehetők fel (kivétel ez alól a Puttó játék, erre 30 napig van lehetősége a játékosoknak). Nagy kérdés ugyanakkor, mi lesz a fel nem vett nyereményekkel? Mint azt a Szerencsejáték Zrt.-től megtudtuk, a folyamatosan szervezett számsorsjátékok (például a lottójátékok, sorsjegyek) és a Totó, Góltotó esetében a szervezőnek az át nem vett nyereményt (kis- és nagynyereményt egyaránt) lehetősége van, az átvételre rendelkezésre álló határidő leteltét követően 180 napon belül visszajuttatni az adott játék játékosai részére.

Az át nem vett nyereményekből elkülönített alapot képeznek, amelynek nyeremények céljára történő felhasználását az állami adóhatóságnak külön be kell jelenteni. A fel nem vett nyeremények alapjából képződnek a különsorsolások nyereményei (pl. autó, számhúzók nyereménye stb.), vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. Tavaly például a fel nem vett nyeremények 90 százaléka különböző akciók nyereményeként, illetve 9 százalékban a jackpot növelésre került felhasználásra. Ha 180 napon belül a Szerencsejáték Zrt. nem juttatja vissza az át nem vett nyereményeket a játékosoknak, akkor azt játékadó címén a költségvetésbe kell befizetniük. Tavaly például a fel nem vett nyeremény kevesebb, mint 1 százaléka került vissza a költségvetésbe játékadó formájában. A bukmékeri fogadás viszont abszolút kivételt képez. Itt semmiféle mód nincs arra, hogy a szervező nyereményekre fordítsa az át nem vett nyereményeket, azt játékadó címén minden esetben be kell vallania és befizetni a központi költségvetésbe.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?