Ötöslottó, Hatoslottó: mit kell tenned, ha tuti nyerni akarsz?

Pénzcentrum
2013. augusztus 3. 08:01

A rekordméretű nyeremények hallatán sokakban merül fel a kérdés; megéri-e annyi alapjátékot feladni, amennyivel az egyes játékokon garantáltan telitalálatot érhetünk el?

A 31. heti nyerőszámok


Továbbra sincs telitalálat Magyarország két legsikeresebb számsorsjátékán. A szombati Ötöslottó sorsoláson, 18 heti halmozódás után 1 milliárd 966 millió forint, míg a vasárnapi Hatoslottó sorsoláson, 15 heti halmozódás után 1 milliárd 240 millió forintért izgulhatnak a hazai szerencsevadászok. Ez az Ötös esetében minden idők 10. legnagyobb nyereményének felel meg, míg a Hatoson a valaha volt 3. legnagyobb (már ostromolja a dobogó 2. fokát - a szerk.) főnyeremény vár gazdára.

A hatalmas főnyeremény természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Mint ahogy az grafikonjaikon is látszik, halmozódás idején, hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve a különböző akciók is megdobják az értékesítési mutatókat. Múlt héten például csak ebből a két játékból már közel 7 millió alapjátékot értékesített a Szerencsejáték Zrt. A rekordméretű nyeremények hallatán ugyanakkor sokakban merül fel a kérdés, megéri-e annyi alapjátékot feladni, amennyivel az egyes játékokon garantáltan telitalálatot érhetünk el?

A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu megkeresésére elmondta: ahhoz, hogy az Ötöslottón vagy a Hatoslottón garantáltan telitalálatot érjünk el, az összes lehetséges számkombinációt meg kell játszanunk. Ez az Ötöslottó esetében összesen 43 millió 949 ezer 268 darab különböző, öt számból álló kombinációt takar. Így a garantált telitalálathoz az Ötösön összesen 9 milliárd 888 millió 585 ezer 300 forintot kellene elkölteni. Az Ötöslottón tehát a játék történetében még nem is volt akkora főnyeremény amellett szerencsés esetben megtérülhetett volna egy ekkora "befektetés". Mint ismert, az Ötöslottón 2003. 48. játékhetében vitték el a legnagyobb főnyereményt. Akkor közel 5,1 milliárd forinttal gazdagodott egyetlen szerencsés játékos.

A Hatoslottó esetén jóval kevesebb, mindössze 8 millió 145 ezer 60 darab különböző számhatos/alapjáték létezik. Mivel egy alapjáték ára a Hatoson is 225 forint, így a garantált telitalálathoz itt 1 milliárd 832 millió 638 ezer 500 forintot kellene elkölteni. A Hatos esetében tehát már közeledünk ahhoz a ponthoz, ahol a főnyeremény nagyobb a lehetséges kombinációk és az alapjátékok árának szorzatánál (azért erre még heteket kell várni!), egy apróságról azonban senkinek sem szabad megfeledkeznie. A telitalálat garantált elérése még akkor sem biztosított, ha valaki az Ötöslottó vagy Hatoslottó összes lehetséges számkombinációját kitölti, hiszen mások is érhetnek el telitalálatot ugyanazon a sorsoláson, akkor pedig a főnyeremény(eke)t felosztják a telitalálatos nyertesek között. Sokat mondó például, hogy a Hatoslottó valaha volt legnagyobb főnyereménye -  2008-ban közel 3 milliárd forintot vihetett haza egyetlen szerencsés játékos - sem fedezte volna egy esetleges befektetés volumenét, ha azt egynél is több játékos között kellett volna szétosztani.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

KATTINTS IDE ÉS PRÓBÁLD KI ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNK FRISS NYERŐSZÁMKERESŐ ALKALMAZÁSÁT (jobb oldalt találod!)

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16