Ötöslottó, Hatoslottó: mit kell tenned, ha tuti nyerni akarsz?

Pénzcentrum
2013. augusztus 3. 08:01

A rekordméretű nyeremények hallatán sokakban merül fel a kérdés; megéri-e annyi alapjátékot feladni, amennyivel az egyes játékokon garantáltan telitalálatot érhetünk el?

A 31. heti nyerőszámok


Továbbra sincs telitalálat Magyarország két legsikeresebb számsorsjátékán. A szombati Ötöslottó sorsoláson, 18 heti halmozódás után 1 milliárd 966 millió forint, míg a vasárnapi Hatoslottó sorsoláson, 15 heti halmozódás után 1 milliárd 240 millió forintért izgulhatnak a hazai szerencsevadászok. Ez az Ötös esetében minden idők 10. legnagyobb nyereményének felel meg, míg a Hatoson a valaha volt 3. legnagyobb (már ostromolja a dobogó 2. fokát - a szerk.) főnyeremény vár gazdára.

A hatalmas főnyeremény természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Mint ahogy az grafikonjaikon is látszik, halmozódás idején, hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve a különböző akciók is megdobják az értékesítési mutatókat. Múlt héten például csak ebből a két játékból már közel 7 millió alapjátékot értékesített a Szerencsejáték Zrt. A rekordméretű nyeremények hallatán ugyanakkor sokakban merül fel a kérdés, megéri-e annyi alapjátékot feladni, amennyivel az egyes játékokon garantáltan telitalálatot érhetünk el?

A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu megkeresésére elmondta: ahhoz, hogy az Ötöslottón vagy a Hatoslottón garantáltan telitalálatot érjünk el, az összes lehetséges számkombinációt meg kell játszanunk. Ez az Ötöslottó esetében összesen 43 millió 949 ezer 268 darab különböző, öt számból álló kombinációt takar. Így a garantált telitalálathoz az Ötösön összesen 9 milliárd 888 millió 585 ezer 300 forintot kellene elkölteni. Az Ötöslottón tehát a játék történetében még nem is volt akkora főnyeremény amellett szerencsés esetben megtérülhetett volna egy ekkora "befektetés". Mint ismert, az Ötöslottón 2003. 48. játékhetében vitték el a legnagyobb főnyereményt. Akkor közel 5,1 milliárd forinttal gazdagodott egyetlen szerencsés játékos.

A Hatoslottó esetén jóval kevesebb, mindössze 8 millió 145 ezer 60 darab különböző számhatos/alapjáték létezik. Mivel egy alapjáték ára a Hatoson is 225 forint, így a garantált telitalálathoz itt 1 milliárd 832 millió 638 ezer 500 forintot kellene elkölteni. A Hatos esetében tehát már közeledünk ahhoz a ponthoz, ahol a főnyeremény nagyobb a lehetséges kombinációk és az alapjátékok árának szorzatánál (azért erre még heteket kell várni!), egy apróságról azonban senkinek sem szabad megfeledkeznie. A telitalálat garantált elérése még akkor sem biztosított, ha valaki az Ötöslottó vagy Hatoslottó összes lehetséges számkombinációját kitölti, hiszen mások is érhetnek el telitalálatot ugyanazon a sorsoláson, akkor pedig a főnyeremény(eke)t felosztják a telitalálatos nyertesek között. Sokat mondó például, hogy a Hatoslottó valaha volt legnagyobb főnyereménye -  2008-ban közel 3 milliárd forintot vihetett haza egyetlen szerencsés játékos - sem fedezte volna egy esetleges befektetés volumenét, ha azt egynél is több játékos között kellett volna szétosztani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS IDE ÉS PRÓBÁLD KI ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNK FRISS NYERŐSZÁMKERESŐ ALKALMAZÁSÁT (jobb oldalt találod!)

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm