Ötöslottó, Hatoslottó: mit kell tenned, ha tuti nyerni akarsz?

Pénzcentrum
2013. augusztus 3. 08:01

A rekordméretű nyeremények hallatán sokakban merül fel a kérdés; megéri-e annyi alapjátékot feladni, amennyivel az egyes játékokon garantáltan telitalálatot érhetünk el?

A 31. heti nyerőszámok


Továbbra sincs telitalálat Magyarország két legsikeresebb számsorsjátékán. A szombati Ötöslottó sorsoláson, 18 heti halmozódás után 1 milliárd 966 millió forint, míg a vasárnapi Hatoslottó sorsoláson, 15 heti halmozódás után 1 milliárd 240 millió forintért izgulhatnak a hazai szerencsevadászok. Ez az Ötös esetében minden idők 10. legnagyobb nyereményének felel meg, míg a Hatoson a valaha volt 3. legnagyobb (már ostromolja a dobogó 2. fokát - a szerk.) főnyeremény vár gazdára.

A hatalmas főnyeremény természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Mint ahogy az grafikonjaikon is látszik, halmozódás idején, hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve a különböző akciók is megdobják az értékesítési mutatókat. Múlt héten például csak ebből a két játékból már közel 7 millió alapjátékot értékesített a Szerencsejáték Zrt. A rekordméretű nyeremények hallatán ugyanakkor sokakban merül fel a kérdés, megéri-e annyi alapjátékot feladni, amennyivel az egyes játékokon garantáltan telitalálatot érhetünk el?

A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu megkeresésére elmondta: ahhoz, hogy az Ötöslottón vagy a Hatoslottón garantáltan telitalálatot érjünk el, az összes lehetséges számkombinációt meg kell játszanunk. Ez az Ötöslottó esetében összesen 43 millió 949 ezer 268 darab különböző, öt számból álló kombinációt takar. Így a garantált telitalálathoz az Ötösön összesen 9 milliárd 888 millió 585 ezer 300 forintot kellene elkölteni. Az Ötöslottón tehát a játék történetében még nem is volt akkora főnyeremény amellett szerencsés esetben megtérülhetett volna egy ekkora "befektetés". Mint ismert, az Ötöslottón 2003. 48. játékhetében vitték el a legnagyobb főnyereményt. Akkor közel 5,1 milliárd forinttal gazdagodott egyetlen szerencsés játékos.

A Hatoslottó esetén jóval kevesebb, mindössze 8 millió 145 ezer 60 darab különböző számhatos/alapjáték létezik. Mivel egy alapjáték ára a Hatoson is 225 forint, így a garantált telitalálathoz itt 1 milliárd 832 millió 638 ezer 500 forintot kellene elkölteni. A Hatos esetében tehát már közeledünk ahhoz a ponthoz, ahol a főnyeremény nagyobb a lehetséges kombinációk és az alapjátékok árának szorzatánál (azért erre még heteket kell várni!), egy apróságról azonban senkinek sem szabad megfeledkeznie. A telitalálat garantált elérése még akkor sem biztosított, ha valaki az Ötöslottó vagy Hatoslottó összes lehetséges számkombinációját kitölti, hiszen mások is érhetnek el telitalálatot ugyanazon a sorsoláson, akkor pedig a főnyeremény(eke)t felosztják a telitalálatos nyertesek között. Sokat mondó például, hogy a Hatoslottó valaha volt legnagyobb főnyereménye -  2008-ban közel 3 milliárd forintot vihetett haza egyetlen szerencsés játékos - sem fedezte volna egy esetleges befektetés volumenét, ha azt egynél is több játékos között kellett volna szétosztani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

KATTINTS IDE ÉS PRÓBÁLD KI ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNK FRISS NYERŐSZÁMKERESŐ ALKALMAZÁSÁT (jobb oldalt találod!)

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?