350 ezres bor, 20 ezres főétel a magyar luxusétteremben

2011. március 17. 05:22

Szerda délelőtt járta be a magyar sajtót a hír, mely szerint újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot. Az Onyx hitvallása szerint csak a legkiválóbb alapanyagokból, a legjobb technológiákkal készült ételeket kínálnak - ez persze áraikon is meglátszik. Kétezer forint alatt csak desszertet kapunk, az ebédmenü azonban sokkal barátságosabb ár-érték arányban várja a vendégeket.

A Costes után újabb magyarországi étterem érdemelt Michelin-csillagot: felzárkózott mellé a szintén budapesti Onyx is.

Az Onyx Budapesten, a Vörösmarty téren nyitotta meg kapuit, 2007 áprilisában. A konyhai csapat közel 10 éve dolgozik együtt. A Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous-chef vezetésével működő 49 férőhelyes étterem étlapján csak a legkiválóbb alapanyagokból, a legjobb technológiákkal készült ételek találhatóak - tájékoztat az étterem honlapja.

A Michelin Kalauz
A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg, és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az étterem konyháját, edényeit, evőeszközeit, poharait, sőt még a mellékhelyiségeket is.

Mint írják, sok energiát fektetnek a regionális alapanyagok kutatására, ennek megfelelően kínálnak egy Magyar Evolúció menüt, ahol a friss és kiváló hazai alapanyagokból új technológiával mutatják be a megújuló magyar konyha fogásait.

Niszkács Anna, az Onyx marketing- és pr-menedzsere a Napi Gazdaság Online-nak elmondta: a csillagnak köszönhetően számítanak forgalomnövekedésre, de már eddig is telt házzal működtek, januárban épp ezért volt szükség az étterem bővítésére, a konyha átalakítására. Bár az étterem magyar konyhával, magyar tulajdonossal és magyar női séffel működik, sok alapanyagot - elsősorban halat és húst - külföldről kell beszerezniük. Az élelmiszerek drágulása az Onyx beszérzési költségeit is érzékenyen érinti, ám ezt egyelőre nem hárítják tovább a vendégekre.

Minőségi ételek, minőségi árak

Az Onyx alapvetően háromféle menüt kínál: létezik Á la carte (ételek szabadon választása az étlapról), háromféle kóstoló menüsor, valamint ebéd ajánlat is.

Az Á la carte étlapon összesen 21 féle ételt találunk, 1900 és 19 500 forint közötti árakon. A legolcsóbbak a desszertek (például az Esterházy torta dió fagylalttal), a közel 20 ezer forintos árat pedig a Wagyu marha két szervizben: Tatár hűvös paprika levesben Bélszín szelet bébi mangolddal, gombákkal nevű ételkreációért kell kifizetnünk. Az Ördöghal barna vajban pirítva, narancsos sárgarépa textúrákkal 7500 forintba, a Libamáj torta tokaji furmint zselével, vajas brióssal 3500 forintba kerül.


Fotó: onyxrestaurant.hu


Kóstoló (degusztációs) menükből háromfélét találunk: Magyar Evolúció Menü (17 500 forint), Onyx Prestige Menü (17 500 forint), Vegetáriánus Menü (14 500 forint). Ezek a menüsorok hatféle ételt tartalmaznak, a levestől egészen a desszertig. Az étterem a degusztációs menü rendelését az egész asztaltársaság választása esetén javasolja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Onyx kedvezményes ebéd ajánlatokat is kínál, melyet keddtől szombatig 12 és 14 30 között ajánlanak. A 2 fogásos menü ára 3 490 forint, a 3 fogásos menü ára 3 990 forint. Az Onyx ebéd menüben négy előétel, öt főétel és négy desszert közül választhatunk. Ezek közül kettő-kettő-kettő az aktuális étlap fogásai, melyek felárral kaphatóak. Az ebéd ajánlatban az üzleti életnek megfelelően, gyorsabb, egyszerűbb fogásokat sorakoztatnak fel, az ára éppen emiatt is mérsékeltebb. Az alapanyagok minősége, az elkészítés módja ebédidőben is professzionális.

Az italoknál elsősorban a borok dominálnak: a külföldi választék mellett az összes jelentős magyar borvidékről találhatunk borokat; az étterem honlapján található borlap alapján a legdrágábbak a francia Château Margaux pincészet borai, melyek üvegenként 350 ezer forintba kerülnek.

A borokon túl egy 0,33 literes Dreher például 790 forintba kerül, a 2 deciliteres Coca-Cola 590-, a 0,33 literes Szentkirályi ásványvíz 590 forint, míg a 4 centes Unicumért 1 250 forintot fizethetünk. Aki most foglalna asztalt, számoljon azzal is, hogy az étel- és italfogyasztásra 15% szervízdíjat számítanak fel.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm