12 °C Budapest

Lesz-e bankkártyás leállás karácsonykor?

Pénzcentrum
2010. november 29. 10:32

A bankok megerősített ügyfélszolgálattal készülnek a decemberi vásárlási rohamra. Akár az éves kereskedelmi forgalom 30 százaléka is a karácsony előtti időszakban realizálódik, megnövelve ezzel a kártyás fizetések számát, ami által a banki háttérrendszerekre nagyobb nyomás nehezedik - írja a Napi Gazdaság.

A telefonos banki ügyfélszolgálatokon jelentős forgalomra számítanak az idén. Megnőhet a panasszal érkező kliensek száma is. 

A hazai piac több nagyobb pénzintézete is megtette már a kellő mértékű óvintézkedést a felpörgött utolsó hónap zökkenőmentes lebonyolítására. A Budapest Bank és a CIB Bank is megerősített létszámmal dolgozik az ünnepek előtt. 

Az MKB az atm-jeit nagyobb összeggel tölti fel tekintettel az ilyenkor megszokott nagyobb készpénzfelvételre. A Citibank és az Erste Bank pedig mindig előre tervez a szezonalitással, ezért nem kell külön intézkedéseket hozniuk.

Nagy kérdés a bankokon túl a bolti kártyaelfogadó hálózatok szereplése is. Vajon bírni fogják-e a karácsonyi forgalmat? Itt egy-egy kisebb (fél órás) leállás is tízmilliókba kerülhet a kereskedelmi vállalkozásoknak, nem beszélve a bosszankodó vevőkről. 

A legnagyobb kártyás forgalmat (az ügyletek számát és nagyságát tekintve) a hipermarketek könyvelhetik el decemberben. Az elektronikai szaküzletek és az ékszerboltok kétszeres, a könyvesboltok háromszoros, a játékboltok ötszörös kártyás tranzakcióval számolnak az ünnepek előtti időszakban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A pénzintézeteket nézve a Citibank 8-10 százalékos hitelkártyás költés növekedést, a K&H és az Erste a kártyás forgalom 15-20 százalékos emelkedését, az OTP és a Budapest Bank pedig a plasztikos fizetés akár 40 százalékos megugrását prognosztizálja a következő hónapban.

Forrás: Napi Gazdaság, Pénzcentrum.hu *akció: 2011. február 5-ig további 1%

Egyre több bank bocsájt ki olyan bankkártyát, amivel fizetve a tulajdonosok kedvezményekhez juthatnak. A vásárlás nagysága után pénzvisszatérítést, vagy pontokat kaphatnak az ügyfelek.  

 


 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 8. 21:14
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem