26 °C Budapest

OTP Bank: ma aláírták a kínai együttműködést

2010. november 26. 14:32

Az OTP Bank és a Kínai Népköztársaság kártyaszervezete, a China Union Pay 2010. november 26-án szerződést kötött, melynek értelmében a legnagyobb magyarországi hitelintézet lehetővé teszi a kínai kártyatársaság plasztikjainak elfogadását a bank ATM- és POS-hálózatán keresztül. A szerződést az OTP Bank részéről Dr. Csányi Sándor, a hitelintézet elnök-vezérigazgatója, a China Union Pay részéről pedig Chai Hongfeng, a társaság elnökhelyettese írta alá.

A megállapodás szerint 2011. II. negyedévétől az OTP Bank lehetővé teszi a China Union Pay által kibocsátott kártyák elfogadását 1 800 magyarországi ATM-en, valamint 15 000 kereskedői POS terminálon keresztül. Az elfogadói hálózat bővítése fokozatosan történik majd, és várhatóan 2011 végére zárul le. A hitelintézet vizsgálja a szolgáltatás bevezetésének lehetőségét azon országokban is, ahol leányvállalatain keresztül jelen van, valamint a bankkártya elfogadás kiterjesztését az internetes vásárlásokra.

Ugyanezen esemény keretében szerződéskötésre került sor a China Union Pay és az E-Group CUP Gateway Zrt. között, amely a fizikai kapcsolatot biztosítja majd az OTP Bank és a kínai kártyaszervezet informatikai rendszerei között. A szerződést Dong Li, a China Union Pay Nemzetközi Divíziójának alelnöke és Kuthy Antal, az E-Group elnöke írta alá.

Kína a világ egyik leggyorsabban növekvő és 2007 óta - Németországot megelőzve - a világ harmadik legnagyobb gazdasága. Idén nagy valószínűséggel újabb lépést tesz előre, elfoglalva a dobogó középső fokát. Az elmúlt években a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok is dinamikusan bővültek, a két ország közötti külkereskedelmi forgalom értéke 2003 és 2009 között közel megduplázódott, miközben a Magyarországra érkező kínai közvetlen tőkebefektetések mintegy 120%-kal emelkedtek.

A China Union Pay és az OTP Bank együttműködésének alapja, hogy Magyarország egyre kedveltebb turisztikai célpont a kínai utazóközönség körében. Az elmúlt években a Kínából érkező beutazók számában évi 20%-os növekedés volt tapasztalható. Tavaly körülbelül 40 000 beutazást regisztráltak a Kínai Népköztársaságból. A China Union Pay prognózisa szerint a kínai turizmus ugrásszerű bővülésének köszönhetően a Magyarországra látogató turisták száma 2011-ben elérheti akár a 80 000-et is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tekintettel arra, hogy minden nagykorú kínai állampolgár rendelkezik Union Pay kártyával, a Kínából beutazók számának intenzív növekedése jelentős kártyaforgalmat generálhat. Emellett a China Union Pay megkezdte a Union Pay kártyák kibocsátását az Európai Unión belül is - Németországban és Franciaországban -, így ezekből az országokból is számottevő fizetőképes kereslet jelenhet meg az OTP Bank magyarországi kártyaelfogadói hálózatában.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 20. 16:08