33 °C Budapest

OTP Bank: ma aláírták a kínai együttműködést

2010. november 26. 14:32

Az OTP Bank és a Kínai Népköztársaság kártyaszervezete, a China Union Pay 2010. november 26-án szerződést kötött, melynek értelmében a legnagyobb magyarországi hitelintézet lehetővé teszi a kínai kártyatársaság plasztikjainak elfogadását a bank ATM- és POS-hálózatán keresztül. A szerződést az OTP Bank részéről Dr. Csányi Sándor, a hitelintézet elnök-vezérigazgatója, a China Union Pay részéről pedig Chai Hongfeng, a társaság elnökhelyettese írta alá.

A megállapodás szerint 2011. II. negyedévétől az OTP Bank lehetővé teszi a China Union Pay által kibocsátott kártyák elfogadását 1 800 magyarországi ATM-en, valamint 15 000 kereskedői POS terminálon keresztül. Az elfogadói hálózat bővítése fokozatosan történik majd, és várhatóan 2011 végére zárul le. A hitelintézet vizsgálja a szolgáltatás bevezetésének lehetőségét azon országokban is, ahol leányvállalatain keresztül jelen van, valamint a bankkártya elfogadás kiterjesztését az internetes vásárlásokra.

Ugyanezen esemény keretében szerződéskötésre került sor a China Union Pay és az E-Group CUP Gateway Zrt. között, amely a fizikai kapcsolatot biztosítja majd az OTP Bank és a kínai kártyaszervezet informatikai rendszerei között. A szerződést Dong Li, a China Union Pay Nemzetközi Divíziójának alelnöke és Kuthy Antal, az E-Group elnöke írta alá.

Kína a világ egyik leggyorsabban növekvő és 2007 óta - Németországot megelőzve - a világ harmadik legnagyobb gazdasága. Idén nagy valószínűséggel újabb lépést tesz előre, elfoglalva a dobogó középső fokát. Az elmúlt években a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok is dinamikusan bővültek, a két ország közötti külkereskedelmi forgalom értéke 2003 és 2009 között közel megduplázódott, miközben a Magyarországra érkező kínai közvetlen tőkebefektetések mintegy 120%-kal emelkedtek.

A China Union Pay és az OTP Bank együttműködésének alapja, hogy Magyarország egyre kedveltebb turisztikai célpont a kínai utazóközönség körében. Az elmúlt években a Kínából érkező beutazók számában évi 20%-os növekedés volt tapasztalható. Tavaly körülbelül 40 000 beutazást regisztráltak a Kínai Népköztársaságból. A China Union Pay prognózisa szerint a kínai turizmus ugrásszerű bővülésének köszönhetően a Magyarországra látogató turisták száma 2011-ben elérheti akár a 80 000-et is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tekintettel arra, hogy minden nagykorú kínai állampolgár rendelkezik Union Pay kártyával, a Kínából beutazók számának intenzív növekedése jelentős kártyaforgalmat generálhat. Emellett a China Union Pay megkezdte a Union Pay kártyák kibocsátását az Európai Unión belül is - Németországban és Franciaországban -, így ezekből az országokból is számottevő fizetőképes kereslet jelenhet meg az OTP Bank magyarországi kártyaelfogadói hálózatában.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 1. 08:28
Ezekben a napokban lett 15 éves a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb televíziós mű...
KonyhaKontrolling  |  2022. július 1. 07:45
Vannak olyan dolgok, amelyekért az emberek szinte bármit hajlandóak megadni, az ezekre épülő piacoko...
Holdblog  |  2022. július 1. 05:00
Tudom ez a cím kevésbe kattintásvadász, mint a témában született két közelmúltbeli írás a Telexen. K...
Kasza Elliott-tal  |  2022. június 30. 22:15
Közműcég részvényem nincsen, és az ilyeneket nem is a magas infláció idején érdemes venni, de ahogy...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?