20 °C Budapest

Kevesebb karácsonyi akció lesz idén

Pénzcentrum
2010. november 17. 09:47

Annak ellenére, hogy sok üzletben elkezdődött már az ünnepi leárazás, idén kevesebb lesz a boltokban a karácsonyi akció. Az áruházláncok vezetői jelenleg a költségátcsoportosítással és a válságadóval foglalkoznak - írja a Napi Gazdaság.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint ez mind csak a látszat, a színfalak mögött ugyanis kemény munka folyik. A válságadó mindenkit élesebb versenyre ösztönöz, és aki most nagyobb forgalmat tud realizálni, annak kisebb terhet jelenthet a plusz adó. A főtitkár kevesebb akcióra számít az idén, mert e nélkül is élénkülő kereslet várható. 

Fekete Zoltán, a Márkás Termékeket Gyártók Magyarországi Egyesületének főtitkára elmondta, hogy a szervezet tagjai optimisták a karácsonyi szezont illetően. A piackutatási adatok is a fogyasztás növekedését jósolják az év hátralévő részére. 

Az Auchan a tavalyihoz hasonló bevétellel számol. Gillemot Katalin kommunikációs vezető szerint a vásárlók az alacsony árakat, illetve a nagyobb értéket képviselő termékeket keresik. A vállalat ennek megfelelően alakítja kínálatát és megmaradnak a szokásos akciói is. A Tesco jelentősebb forgalomemelkedésre  csak az ünnepet megelőző két hétben számít.

Ugyancsak december 10-étől várják a karácsonyi szezon beindulását az online kereskedelmi vállalkozások is. A vevők akciófigyelési ideje kitolódott, és az utolsó pillanatig kivárnak egy-egy kedvező ajánlatra. Az Extreme Digital 30-35 százalékos vásárlói növekedésre számít. A decemberi forgalom 3-3,5 normál hónap bevételének szokott megfelelni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Electro World és a Média Markt szerint az idei év sláger termékei a led-tv-ék, a kis háztartási gépek, a játékszoftverek és az okos telefonok lehetnek.  

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?