14 °C Budapest

Kevesebb karácsonyi akció lesz idén

Pénzcentrum
2010. november 17. 09:47

Annak ellenére, hogy sok üzletben elkezdődött már az ünnepi leárazás, idén kevesebb lesz a boltokban a karácsonyi akció. Az áruházláncok vezetői jelenleg a költségátcsoportosítással és a válságadóval foglalkoznak - írja a Napi Gazdaság.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint ez mind csak a látszat, a színfalak mögött ugyanis kemény munka folyik. A válságadó mindenkit élesebb versenyre ösztönöz, és aki most nagyobb forgalmat tud realizálni, annak kisebb terhet jelenthet a plusz adó. A főtitkár kevesebb akcióra számít az idén, mert e nélkül is élénkülő kereslet várható. 

Fekete Zoltán, a Márkás Termékeket Gyártók Magyarországi Egyesületének főtitkára elmondta, hogy a szervezet tagjai optimisták a karácsonyi szezont illetően. A piackutatási adatok is a fogyasztás növekedését jósolják az év hátralévő részére. 

Az Auchan a tavalyihoz hasonló bevétellel számol. Gillemot Katalin kommunikációs vezető szerint a vásárlók az alacsony árakat, illetve a nagyobb értéket képviselő termékeket keresik. A vállalat ennek megfelelően alakítja kínálatát és megmaradnak a szokásos akciói is. A Tesco jelentősebb forgalomemelkedésre  csak az ünnepet megelőző két hétben számít.

Ugyancsak december 10-étől várják a karácsonyi szezon beindulását az online kereskedelmi vállalkozások is. A vevők akciófigyelési ideje kitolódott, és az utolsó pillanatig kivárnak egy-egy kedvező ajánlatra. Az Extreme Digital 30-35 százalékos vásárlói növekedésre számít. A decemberi forgalom 3-3,5 normál hónap bevételének szokott megfelelni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Electro World és a Média Markt szerint az idei év sláger termékei a led-tv-ék, a kis háztartási gépek, a játékszoftverek és az okos telefonok lehetnek.  

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem