27 °C Budapest

Forintbetét-körkép: 2010 november

Pénzcentrum
2010. november 17. 11:50

Citibank, CIB Bank, Budapest Bank, KDB Bank, K&H Bank Magyarországon annak ellenére még mindig a lekötött betét a legkedveltebb befektetési forma, hogy a jegybanki adatok szerint az elmúlt egy évben három százalékkal csökkent a háztartások betétállománya. Az április 27-től történelmi mélyponton nyugvó irányadó ráta ellenére érdemes szétnézni a piacon, mert több bank akciós kamatokkal, valamint számlaaktivitáshoz kötött kamatprémiumokkal csábítja az ügyfeleket. A Pénzcentrum.hu a 15 magyarországi bank ajánlatát vetette össze.

Bár a legutóbbi jegybanki kamatdöntés után is maradt az 5,25%-os alapkamat, néhány bank megtörte az előző körkép idején tapasztalt csendet és kiemelt kamatozású betéti ajánlattal kavarta fel az állóvizet. Az akciós kamatok jellemzően új forrásokra vonatkoznak, de egyre több helyen kínálnak úgynevezett aktív betétet. Ennek lényege, hogy az ügyfél a számlaaktivitásától függően különböző mértékű kamatprémiumot is elérhet a futamidő során.

15. helyezett: Citibank

A Citibank "meglévő pénzre 6 és 2 hónapos futamidó esetén 3,00-3,25%-os kamat mellett kínál lekötéseket. Akik vállalják a sztenderd lekötésektől valamivel magasabb kockázatot, azok "friss pénzre", 1 hónapos futamidőre befektetési jeggyel kombinált betétlekötés esetén évi 7,00%-os kamatot kínál a lekötött betét részre, amely a portfolió 70%-át teszi ki, a fennmaradó 30% pedig befektetési jegyekben kerül elhelyezésre. Az ajánlat másik elemét képező befektetési alap hozama az alapban lévő befektetési eszközök hozamától függően változó lehet. Az alap múltbeli hozama nem jelent garanciát a jövőbeni hozamra.

14. helyezett: CIB Bank

A CIB Classic és CIB Elektronikus betétre vonatkozó 4,50-5,00%-os promóciós kamat csak az újonnan lekötött betétekre érvényes. A betétlekötés eredeti időtartamával automatikusan meghosszabbodó betét nem minősül újonnan lekötött betétnek. Az akciós kamatperiódust követően a betétek az azonos futamidejű nem akciós CIB Classic betétek kamataival kamatoznak tovább.

13. helyezett: Budapest Bank

A Budapest Bank többféle megtakarítási lehetőséget kínál azon ügyfeleinek, akik hagyományosan biztonságos, könnyen kezelhető formában szeretnék kamatoztatni pénzüket. Az egyik legkeresettebb termékük a Prémium Betét (EBKM: 4,25-5,00%), amelyet azokra a megtakarításokra ajánl a bank, amelyeket az ügyfél a biztonságra és kiszámíthatóságra törekedve kíván kezelni. Többféle futamidővel és típusban választható - egyszeri, ill. folyamatos lekötésként, a kamat tőkésítésével, ill. folyószámlán történő jóváírásával. A lekötés minimum összege 100 ezer forint. A kamat fix, a futamidő alatt a pénzpiaci változások kockázata a lekötést nem érinti.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

11-12. helyezett: K&H Bank, KDB Bank

A K&H Bank négyféle forintlekötést kínál már 50 ezer forinttól egészen 50 millió forintig. A Törzsvendég betét konstrukcióban elérhető legmagasabb EBKM 5,75%. A KDB Bank által kínált 2 hónapos akciós Tigris betét kamata 5,75%, a lejáró betétek esetén futamidőtől függően 5,15-5,25% érhető el.

Kattints a jobb ajánlatokért!

 

Sopron Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?