32 °C Budapest

Újabb Lidl-botrány! Tényleg ezt adják karácsonyra?

2010. november 15. 16:02

Támadások célpontjába került a Lidl, mivel az áruházlánc a karácsony közeledtével rénszarvashúst hozott forgalomba brit üzleteiben, akciós áron kínálva azt vevőinek.

Az angolszász kultúrkörben ugyanis a Télapó viszi a karácsonyi ajándékot a gyerekeknek, repülő szánkóját pedig rénszarvasok húzzák. A brit sajtó máris azt hangsúlyozza, milyen bizarr ötlet az áruházlánctól, hogy Rudolfot, a kis rénszarvast kínálja az ünnepi asztalra.

Az áruházlánc egyébként több más különleges húst is felvett kínálatába (igaz, csak kampányszerűen), így például lehet kapni náluk fácánt, vaddisznó, őz-és szarvashúst, sőt, fagyasztott gazellaszeleteket is.

Környezetvédők a rénszarvasok vadászatát kritizálják. A modern rénszarvasvadászok ugyanis már helikopterekből és terepjárókból vadásznak az állatokra, és több száz kilométeren keresztül üldözik őket, ezzel szellemi és fizikai szenvedést okozva az állatoknak. Állításuk szerint a svéd rénszarvasok 70 százaléka még azelőtt elpusztul, hogy havat látna.


TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Lidl mostani támadója, a Viva! Nevű állatvédelmi szervezet korábban már elérte, hogy a brit szupermarketek ne értékesítsenek olyan egzotikus húsokat, amelyeket olyan körülmények között ejtenek el, amelyek nem legálisak Nagy-Britanniában. Néhány éve az IKEA áruházakban forgalmazott rénszarvasételek ellen is tiltakoztak.

A szigetországban félezer áruházat üzemeltető Lidl viszont azt állítja, hogy gyógynövényekkel és fűvel etették a feldolgozásra szánt rénszarvasokat, sőt természetes környezetben nevelkedtek és hatalmas mozgásteret is kaptak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?