25 °C Budapest

Címke: electro world (20 cikk)

MTI | 2014. január 28. 17:04

Ismert nevek a NAV szégyenlistáján: százmilliókkal is tartoznak

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): 2013 végén 1624 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 4018 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl az adóhatóságnak - derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Pénzcentrum | 2012. április 30. 12:04

Emiatt is kell a pénz az új adókból

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2012 első negyedévében 100 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - közel 2,6 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül ketten osztoznak az első helyezésen, 450-450 millió forinttal. A jogkövetkezményekkel együtt négy cégnek van 1 milliárd forint feletti adótartozása. A legalább fél éve fennálló adótartozások összege minimum 200 milliárd forintra rúg. Ha ez az összeg egy csapásra befolyna a költségvetésbe, nem lenne szükség újabb adóterhek kivetésére.

Világgazdaság | 2011. november 11. 08:33

Szombaton startol a legújabb hazai webáruház

Szombaton nyitja meg kapuit az Electro World-ből kiszállt Szarvadi Lóránd két új elektronikai-műszaki áruháza - írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2011. november 6. 15:33

Féltucatnyi üzletlánc már bedobta a törülközőt! Ki lesz a következő?

Az elmúlt egy évben a kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó folyamatos csökkenése miatt több mint féltucatnyi nagynevű kereskedelmi vállalkozás fejezte be a tevékenységét Magyarországon. mivel a jövő év sem ígérkezik könnyebbnek a kereskedők szempontjából, a fő kérdés az, melyikük lehet a következő áldozat?

Pénzcentrum | 2011. október 31. 15:03

Ennyi, vége: az ismert magyar üzletlánc a süllyesztőben

Felszámolási eljárást indítottak az Electro World Magyarország Kft. ellen. A társaság 2001-ben indult működése alatt egyszer sem volt nyereséges, vesztesége minden évben meghaladta az egymilliárd forintot.

MTI | 2011. augusztus 25. 16:51

Electro World: lelépett a főnök, a fizetésekkel is adós maradt

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) azt fontolgatja, hogy felszámolási eljárást indít az Electro World ellen - közölte az érdekképviselet csütörtökön az MTI-vel. A KASZ a közleményben emlékeztet: mára már egy sem maradt az Electro World áruházakból, és a sorra bezáró üzletek miatt megszűntek a munkahelyek. Eltűnt a cég vezérigazgatója, a dolgozók fizetés és végkielégítés nélkül maradtak, de a munkaviszony megszüntetésének keretei is rendezetlenek - hangsúlyozza az érdekképviselet.

MTI | 2011. március 31. 14:02

Csődvédelmet kért az Electro World

Az elektronikai áruházakat működtető Electro World Kft. jelenleg ideiglenes fizetési moratórium alatt áll, várja a Fővárosi Ítélőtábla döntését a benyújtott csődvédelmi kérelemről, miközben jelentős konszolidációs lépéseket is tesz a nyereséges működés érdekében - mondta Nagy Károly András, az Electro World cégcsoport vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Pénzcentrum | 2011. március 23. 18:02

Minden második áruház jogsértő: az akciókkal van a baj

Huszonhét áruházlánc karácsonyi akciós tevékenységét, valamint az általános kereskedelmi feltételekre vonatkozó jogszabályi előírások megtartását vizsgálta a Nemzeti fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). Ennek során összesen 414 áruházban, illetve üzletben történt ellenőrzés, melynek során minden másodikban tapasztaltak jogsértő tevékenységet. A jogsértések miatt összesen közel 31 millió forintos fogyasztóvédelmi bírság megfizetésére kötelezte a hatóság az érintett üzleteket.

Pénzcentrum | 2011. március 22. 13:02

A lapostévék mentették meg a műszaki cikkek piacát a mélyrepüléstől

A gazdasági válság hatása még mindig érezhető a tartós fogyasztási cikkek piacán. Magyarországon a legnagyobb mértékben az informatikai hardver piac esett vissza. A szórakoztató elektronika piacát a tavalyi labdarúgó világbajnokságnak köszönhetően a síkpaneles televíziók, valamint a LED és 3D technológia piaci hódítása "mentette meg". A háztartási nagygépek területén a mosógépek tudták feljebb tornázni az amúgy is negatív mutatókat. A háztartási kisgépek piacán viszont nem csökkenésről, hanem stagnálásról beszélhetünk.

Pénzcentrum | 2010. december 1. 09:17

Darabokban az Electro World

Az Electro World Magyarország Kereskedelmi Kft.-t darabjaira szedte a tulajdonos és tizenkettő, az áruházakat működtető társaságra, valamint egy vagyonkezelő holdingra osztotta szét a működést.

Pénzcentrum | 2010. november 17. 09:47

Kevesebb karácsonyi akció lesz idén

Annak ellenére, hogy sok üzletben elkezdődött már az ünnepi leárazás, idén kevesebb lesz a boltokban a karácsonyi akció. Az áruházláncok vezetői jelenleg a költségátcsoportosítással és a válságadóval foglalkoznak.

Pénzcentrum | 2010. október 27. 11:02

Így nyit az új pesti pláza

Ma nyit 2010 egyetlen új magyar plázája: a Corvin Bevásárlóközpont Budapest 8. kerületében, a Corvin mozi mögött várja a vevőket. Természetesen a Pénzcentrum.hu is a helyszínen volt.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 16. 04:41

Itt épülnek a legújabb pesti plázák! Hol maradnak a vásárlók?

A tavaly novemberben átadott Allee óta nem történt újabb üzletközpont-avatás a fővárosban. A csaknem egyéves fejlesztési stop most megtörni látszik: ha minden jól megy, idén ősszel újabb bevásárlóközpont nyílhat Budapesten.

Pénzcentrum | 2010. március 30. 08:32

Electro World: összemennek az áruházak!

Eddig 700 millió forint költségcsökkentést hajtott végre az Electro World Magyarország Kft. tulajdonosa. Az egyik legfontosabb lépésként a korábbiaknál kisebb területű áruházakban és az eddigieknél nagyobb kínálattal működtetik a láncot.

Pénzcentrum | 2010. február 19. 14:02

Media Markt, Saturn: hatalmas akciók a hétvégén

Ahogy tavaly év végén megjósoltuk, a műszaki üzletláncok is begyújtották az akciórakétákat. Ezen a hétvégén a Media Markt és a Saturn is komoly kedvezményekkel várja a vásárlókat, az Electro World pedig kedvezményes hitellel csábít.