26 °C Budapest

Folynak az uniós útfelújítások Pest megyében

2009. augusztus 14. 11:32

Jól haladnak a kivitelezők Pest megyében annak az öt mellékútnak a felújításával, amelyek a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében válnak európai színvonalú utakká. Az uniós támogatással, összesen mintegy 2,1 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekteket pénteken mutatták be Szigetszentmiklóson.

Összesen 14 projekt keretében több mint 30 négy és öt számjegyű mellékút felújítására kerülhet sor a KMOP keretén belül Pest megyében 2008-2009 folyamán. Pénteken, Szigetszentmiklóson a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. három projektet mutatott be, ezek keretében öt mellékút felújítása folyik jelenleg is. Az uniós támogatási szerződések másolatainak ünnepélyes átnyújtásán részt vett Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős államtitkára.

A mellékutak felújításával elsősorban a helyben élők komfort- és biztonságérzete javul. A Közép-Magyarországi Régióban a főváros agglomerációjához tartozó településeken azonban az átmenő forgalom is jelentős - hívta fel a figyelmet ünnepi beszédében Varju László. - A most felújított öt útszakasz így tízezrek életminőségét javítja majd kézzelfoghatóan a nyár végére, őszre tervezett műszaki átadásokat követően - mondotta az államtitkár.

Az első projekt keretében felújítják a 3103-as jelű út Isaszeget Gödöllővel összekötő szakaszát, 10,4 kilométer hosszon, 413 millió forint ráfordítással. A sződi bekötőút (21112 jelű út) ugyancsak új aszfaltburkolatot kap, és két híd is felújításra kerül.

A második projekt költségkerete 348 millió forint, s szintén két útszakaszt foglal magában, összesen 7 és fél kilométer hosszan. Újlengyel térségében a 4606-os jelű út, valamint a Csepelt Szigethalommal összekötő út (51101-es út) Szigetszentmiklós és Szigethalom közötti szakasza újul meg

A harmadik, 1,3 milliárd forintos költségkeretű projekt az országos mellékúthálózat fontos része: csaknem 33 kilométer egybefüggő útszakasz a megye északi részén. Megújul a szlovák határ mentén futó Szob-Hont összekötő út, Szobtól egészen Bernecebarátiig, magában foglalva Letkés, Ipolytölgyes, Vámosmikola és Kemence teljes átkelési szakaszait is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős államtitkára beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar mellékúthálózat Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programok keretében megvalósuló felújítása megannyi kicsi, de erős szállal kapcsol minket az egységes kontinenshez. "Néha még ma is hajlamosak vagyunk távoli célként gondolni Európára, jóllehet itt épül a portánk előtt" - mondta Varju László.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap forrásaira támaszkodó 2007-2008-as útfelújítási program országszerte 79 projekt keretében összesen 1100 kilométernyi út felújítását teszi lehetővé. A program teljes költségvetése 50 milliárd forint.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem