Tesztelték a magyar bankokat: érdekes eredmények

Pénzcentrum
2009. május 25. 08:17

Ismét tesztelte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az uniós hiteleket, forgóeszköz-kölcsönöket közvetítő pénzintézeteket, szervezeteket. A korábbiaknál jobb eredmények születtek.

Egyre kevesebb bank ajánlja ugyanis a saját termékeit a támogatott konstrukciók helyett, ráadásul az ügyintézők is alaposabb tájékoztatást tudnak adni, mint pár hónapja.

A kormány tavaly novemberben bejelentett intézkedései között szerepeltek azok a kedvezményes hitelek, melyek az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül uniós forrásokkal kívánja segíteni a vállalkozásokat. Az NFÜ immár harmadjára teszteli a pénzintézeteket arról, mennyire szívesen ajánlják az uniós hiteleket.

Az NFÜ ellenőrei két hét alatt személyesen 706, telefonon 770 alkalommal keresték meg a termékek közvetítésében részt vevőket: 13 országos hálózattal rendelkező bankot és nem hitelintézeti pénzügyi vállalkozást, két regionális hálózattal rendelkező hitelintézetet, valamint kilenc megyei vállalkozásfejlesztési alapítványt és négy takarékszövetkezeti csoport irodáit.

A tapasztalatok szerint minél nagyobb egy pénzintézet, annál több saját terméke van, azaz a mikrohitellel szemben több lehetőséget is fel tud ajánlani. Volt bank, ahol a megkeresések 90 százalékában nem ajánlottak mást a mikrohitellel szemben, máshol 16, 18 vagy éppen 32 százalékában viszont igen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A májusi felmérés eredményei szerint az Új Magyarország Mikrohitel, az Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitel, valamint az Új Magyarország Forgóeszközhitel egyre szélesebb körben érhető el. A mikrohitel esetében például a tájékoztatás mennyisége és minősége minden korábbi szintet meghaladt valamennyi közvetítő körében.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 24. 09:38
A Magyar Bírói Egyesület levélben fejezte ki mélységes aggodalmát Varga Zs. Andrásnak, a Kúria elnök...
Holdblog  |  2024. február 24. 06:36
Több alkalommal írtam már a HOLDBLOG hasábjain az európai futball és a Premier League átalakulásáról...
KonyhaKontrolling  |  2024. február 23. 20:04
Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásána...
Bankmonitor  |  2024. február 23. 15:14
Ma már szinte mindenki tudja, hogy léteznek akár teljesen ingyenes bankszámlák is, a költségtényező...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem