14 °C Budapest

Indulhat a Margit híd felújítása

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 08:17

A kivitelezői szerződés tegnapi aláírásával és a vízcsőcserével összefüggő munkálatok megkezdésével gyakorlatilag elindult a Margit híd várhatóan 2011 márciusáig tartó felújítása - közölte Lakos Imre, a fővárosi önkormányzat közlekedési tanácsnoka.

A rekonstrukciós munkálatokat a Közgép-Strabag és a Hídépítő-csoporthoz tartozó A-Híd Zrt. alkotta konzorcium végezheti el nettó 20,8 milliárd forintért, ebből az összegből 6 milliárdot az EU ad. A felújítás nem látványos munkálatokkal indul, kezdeti lépésként állványzattal erősítik meg a hidat alulról, hogy a villamosforgalmat áthelyezhessék a déli oldalra, majd ezt követően kezdhetik meg az északi oldalon a munkálatokat.

Szakértők szerint a Szabadság híd és az Árpád híd csak a Margit híd forgalmának 40 %-át tudja átvenni, márpedig a többit valahol át kell vezetni a városon. Temesi Attila, a hivatal alosztályvezetője, aki a Margit híd felújításának projektmenedzsere közölte, hogy a rekonstrukció alatt, az augusztus 21-i közúti zárás után is villamosokkal és pótlóbuszokkal biztosítják a hídon a tömegközlekedést.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm